DEVLET BAŞKANININ EVİNE ROLEX SAAT BASKINI

0

DEVLET BAŞKANININ EVİNE ROLEX SAAT BASKINI

Peru Devlet Başkanı Dina Boluarte’nin evinde ve başkanlık sarayındaki ofisinde, Rolex saat soruşturması nedeniyle polis ve savcılık personeli tarafından arama yapıldı.

Peru’da bir süre önce bir internet haber portalı, Devlet Başkanı Boluarte’nin çok sayıda Rolex saati olduğu yolunda bir haber yapmış, savcılık bunun üzerine hareke geçmişti.

Dina Boluarte, Rolex saatlerin varlığını kabul etmiş, bunları gençliğinden beri çalışarak kazandığı paralarla satın aldığını açıklamıştı.

Savcılık bu açıklamayı yeterli bulmadı ve20 polis, savcılıktan 20 görevlinin eşliğinde Devlet Başkanı’nın ofisi ve evinde arama yaptı. Hatta evde kapıyı açan olmayınca eve kapı kırılarak girildi.

Aramaların ardından savcılık Devlet Başkanı Dina Boluarte hakkında yasa dışı zenginleşme ve mal varlığını açıklayamama suçlarından soruşturma yürütüp yürütmeyeceğine karar verecek.

Devlet Başkanı Boluarte, polisin aramalardaki tavrının orantısız ve kötü niyetli olduğunu, istifa etmeyeceğini görev süresinin 2026 yılında dolduğunu bildirdi.