11.4 C
Türkiye
Pazartesi, Nisan 22, 2024
Ana Sayfa Bilim ve Teknoloji Ofis mi, 5 yıldızlı otel mi? Siz karar verin. İşte Google’ın milyar...

Ofis mi, 5 yıldızlı otel mi? Siz karar verin. İşte Google’ın milyar dolarlık ofisi

0

Maaşların ortalama aylık 5 bin dolar olduğu, temizlik işçisinin yılda 40 bin dolar kazandığı Google’ın milyarlarca dolar harcayarak tasarladığı ofis binası görenleri şaşkına çevirdi.

Haftada 3 gün ofise gelme kararı alan şirketin çalışanlarına sağladığı ofis ortamında yok yok…

Dünyanın en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden Google’ın Şubat ayında açılışını yaptığı New York’taki merkez ofisinin içinden görüntüler yayınlandı…

ABD merkezli medya kuruluşu Business Insider muhabiri, Google’ın 2.1 milyar dolar harcayarak tasarladığı ofis binasını ziyaret etti. Tamamen yeniden yapılan ofis binasını gezen Business Insider muhabiri, ofisin sıradan bir ofis olmadığını ve adeta her şey dahil bir otel gibi olduğunu söyledi.

12 katlı bina Hudson Meydanı’nda yer alırken, bina 1930’lardan kalma bir tren garının üzerine inşa edildi.

Binanın girişinde çalışmak için geniş bir hol olduğuna dikkat çekilen haberde, binanın yüksek tavanlara sahip olduğu ve rahat oturma takımları ve ücretsiz kahve, çay, kahvaltı alınabildiği belirtildi.

ABD’li muhabir Americano kahve, sandviç ve benzeri atıştırmalıklar aldığını belirtti.

Ofis içindeki mobilya ve aksesuarların farklı olduğuna dikkat çekerken bunların bazılarının özel tasarımcılara ait olduğu belirtilirken İspanyol tasarımcı Patricia Urquiola’ya ait olan koltuk takımlarının olduğuna da vurgu yapıldı.

Ofis içerisinde ise çalışanlara birçok ayrıcalık sunuluyor… Egzersiz merkezinin bulunduğu alanda bisiklet stüdyosu, yoga odası, dövüş sporları alanı, masaj salonu gibi alanlar bulunuyor.

Mekanda ayrıca çok geniş duş, giyinme ve tuvalet alanlarının olduğu da aktarıldı.

Öte yandan Google’ın çalışanları için ayrı ufak odalar hazırladığı da ortaya çıktı.

Kahve meraklıları için 20 bin dolarlık La Marzocco marka espresso makinesinin bulunduğu alanda isteyen çalışanlar bu makineyi kullanarak kahve yapabiliyor ve istedikleri kadar kahve içip atıştırmalık yiyebiliyorlar, elbette ücretsiz olarak.

Google’ın çalışanlarını en çok cezbettiği alan ise gün boyu sınırsız yemek imkanı… Ofis içerisindeki kafeteryada farklı mutfaklara ait yemekler yenebiliyor. Vegan ve vejetaryen seçeneklerin de yer aldığı cafede çalışanlar hiçbir ücret ödemeden diledikleri zaman yemek yiyebiliyor.

Öte yandan Business Insider muhabiri tuvaletlerin de çok güzel tasarlandığını ve bazı bölümlerde boydan boya aynalar olduğunu aktardı.

Google’da geleneksel anlamda ofis odalarının olmadığı belirtilirken bunun yerine açık konseptli bir çalışma ortamı hazırlanmış. Burada her alanın farklı bir konsepti bulunurken Google da çalışanların daha mutlu ve verimli çalışması için bu tasarımı uyguladıklarını söyledi.

Binanın Hudson Nehri kıyısında olmasının da çalışanlar açısından bir avantaj olduğu görülüyor. Canı sıkılan ve yürümek isteyen çalışanların manzara eşliğinde yürümesinin büyük bir avantaj olduğu belirtildi.