İstanbul Fringe Festival 18 Eylül’de başlıyor

0

İstanbul Fringe Festival 18 Eylül’de başlıyor

Istanbul Fringe Festival, 18-26 Eylül 2021 tarihleri arasında yer alacak fiziksel, dijital ve online etkinliklerin yanı sıra, tüm tiyatro sezonuna yayılacak.

Türkiye’den ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri katılımcılarla buluşturan  Istanbul Fringe Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, İBB  Kültür AŞ’nin Şehir Sponsorluğunda ve Hollanda Başkonsolosluğunun destekleriyle gerçekleşecek.


Festivalde Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Macaristan, Polonya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’dan ve 30 farklı ekibin işleri yer alacak.

Etkinlikte, Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından yükselen sanatçıların tiyatro, dans ve performans disiplinlerindeki yenilikçi eserleri sergilenecek.

Bu yıl festival, şehrin çeşitli semtlerine yayılan 14 farklı mekanda 15 uluslararası ve 5 yerel gösteriye ev sahipliği yapacak.

Festival İstanbul izleyicisine yenilikçi ve yaratıcı performans sanatları eserleriyle buluşmak için eşsiz bir platform sunuyor.

İstanbul Fringe Festivali, hafta boyunca atölyeler, paneller ve daha birçok etkinlikle de sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Fringe Festival 2023, tiyatro sahneleri, müzeler, sanat galerileri, kamusal alanlar ve daha birçok mekânda tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde gösterilere ev sahipliği yapacak.

Festival, Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından sahne sanatları alanında yenilikçi ve yaratıcı çalışmaları 5.000’den fazla izleyiciyle buluşturmayı hedefliyor

Festival Programı

https://www.fringeistanbul.com/istanbul-fringe-2023