📽️Joker 2 filmi bol şarkılı olacak.

0

📽️Joker 2 filmi bol şarkılı olacak.

Todd Phillips’in yönettiği ve Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı Joker filmi, 2019 yılında çıktığında büyük bir başarı yakalamıştı. Şimdi devam filmi Joker: Folie à Deux, seyircileri bir sürprizle karşılayacak gibi görünüyor.

Variety’nin özel haberine göre Joker 2 filminde en az 15 ünlü şarkının yeniden yorumlanacağı bildirildi. Bu filmin bir “müzik kutusu (jukebox) müzikal” olacağı anlamına geliyor. Jukebox müzikaller, popüler şarkıları bir hikâyeye entegre ederek sunuyor. Filmde yer alacak şarkılardan birinin, Judy Garland ile özdeşleşen “That’s Entertainment” olduğu belirtiliyor.

Birçok tanıdık şarkı yer alacak olsa da, film için özel olarak yazılmış bazı orijinal müziklerin de olacağı söyleniyor. Lady Gaga’nın filmde başrolde yer almasıyla bir ya da iki orijinal şarkıya katkıda bulunabileceği konuşuluyor.

Filmin konusu henüz tam olarak bilinmese de, Gotham Şehri’nin ünlü Arkham Akıl Hastanesinde geçeceği söylentileri var. Joker’in hayat arkadaşı Harley Quinn rolünde Lady Gaga yer alacak. Kadroda ayrıca Zazie Beetz, Catherine Keener ve Brendan Gleeson gibi yıldız isimler bulunuyor.

Joker 2 Filminde de Olacağı Söylenen Müzik Kutusu Müzikalleri Nelerdir?

Müzik kutusu (Jukebox) müzikaller, popüler şarkıları bir hikâyeye ustaca entegre ederek, efsanevi müzisyenlerin ya da grupların mirasını onurlandırıyor. Örneğin Mamma Mia!, ABBA’nın unutulmaz şarkılarıyla bezeli bir Yunan adası macerası sunarken We Will Rock You, rock müziğin distopik bir gelecekteki son umut olduğu bir hikâyeyi Queen’in ruhuna bürünüyor. Rock of Ages ise seyirciyi 1980’lerin Los Angeles rock sahnelerine götürüyor.

Joker 2’nin karanlık DC evrenine nasıl uyarlanacağı henüz belirsiz. Orijinal Joker filmi Oscar kazanmıştı; bu sefer de Warner Bros. yine aynı şekilde yıldızlara uzanmayı hedefliyor. Konuyla ilgili kesin ayrıntılar henüz tam olarak bilinmese de, müzikal ve şarkı-dans gösterilerinin Joker: Folie à Deux’nün önemli bir bileşeni olacağı açık. Yönetmen Todd Phillips filmi bir “müzikal/korku” karışımı olarak tanımlayarak, müzikal unsurların ilk filmde oluşturulan karanlık, cesur tonla iç içe geçeceğini öne sürdü.

Joker: Folie à Deux, 4 Ekim 2024’te vizyona girecek.

Kayıp Rıhtım