“MAHŞERİN DÖRT ATLISI GAZZE’DE DÖRTNALA DOLAŞIYOR”

0

“MAHŞERİN DÖRT ATLISI GAZZE’DE DÖRTNALA DOLAŞIYOR”

Benzetmeyi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guiterres dile getirdi. BM Genel Sekreteri Mısır’da yaptığı açıklamada Hristiyan inanışına göre kıyamet alemetlerinden olan dört atlıya gönderme yaptı.

Guiterres , “Gazze’ye bakıldığında, savaşın, kıtlığın, fetihlerin ve ölümün dört atlısının Gazze’de dörtnala koştuğu görülüyor” dedi. Antonio Guiterres hiçbir şeyin Filistinlilerin toplu cezalandırılmasını haklı çıkaramayacağını da belirtti.

BM Genel Sekreteri, rehinelerin serbest bırakılmasını da kapsayan acil bir ateş kes çağrısı yaptı. Guiterres, İsrail’in Filistinlilere gönderilen yardımlara koyduğu engelleri kaldırma çağrısında da bulundu.

Antonio Guiterres, hafta sonu Gazze ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısında yardım yüklü olarak bekleyen 7,000 kamyonun yanıbaşında yaptığı açıklamada Gazze’deki açlığı ahlaki zulüm olarak tanımlamıştı.

Gazze’deki Filistinliler için faaliyet gösteren en büyük yardım kuruluşu UNRWA’nın direktörü Philippe Lazzarini’nin verdiği bilgiye göre, İsrail, BM’ye bağlı bu kuruluşa Gazze şehrine ve Gazze’nin kuzeyine giden yardım konvoylarına izin vermeyeceğini bildirdi.

Lazzarini, “bu çok çirkin; insan yapımı bir kıtlık sırasında hayat kurtaran yardım kasıtlı olarak engelleniyor” dedi.

Bu arada Gazze’deki en büyük sağlık kuruluşu Şifa Hastanesi’ne yönelik İsrail saldırıları hafta sonu da sürdü. İsrail hastaneye yaptığı saldırılarda 170 Hamas savaşçısının öldürüldüğünü iddia etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 32,226’ya yükseldiğini açıkladı.