SİGORTADAN PARA ALMAK İÇİN KESİLSİN DİYE BACAKLARINI DONDURDU. KESİK BACAKLARIYLA KALDI.

0

SİGORTADAN PARA ALMAK İÇİN KESİLSİN DİYE BACAKLARINI DONDURDU. KESİK BACAKLARIYLA KALDI.

Tayvan’da dondurduğu bacaklarının kesilmesiyle sigortadan 1.3 milyon dolar para uman bir adam hem bacaklarından oldu hem de parayı alamadı üstelik dolandırıcılıktan suçlu bulundu.

Tayvan Ceza Soruşturma Bürosu’nun açıklamasına göre, Chang soyadlı 23 yaşındaki genç, bacaklarını 10 saatten fazla süreyle  ‘kuru buz dolu bir kovaya daldırarak ve sonuçta çift ampütasyon gerektirecek  kadar kötü bir şekilde donmasını sağladı.

Chang’ın birkaç gün önce çok sayıda yüksek meblağlı hayat, seyahat ve kaza sigortası poliçesi satın aldığı belirtildi.

Müfettişlere göre, bacaklarını kuru buzla dondurduktan sonra hastaneye kaldırılan şüphelinin donma, kemik nekrozu ve sepsis kombinasyonu nedeniyle her iki bacağında da ağır hasar vardı. Şüpheli ameliyata alındı ve Chang’ın bacakları baldırın altından ampute edildi. Sağlık görevlileri, yaraların simetrik olmasından Chang’ın bileklerinde çorap izi olmamasından şüphelenmişti. Ayrıca Tayvan tropik bir iklim bölgesinde olduğu için doğal yollardan donma mümkün değildi. Durum savcılığa bildirildi.

Soruşturma dosyasında Chang’ın liseden arkadaşı olan ve kimliği sadece Liao olarak açıklanan kişinin onu sigorta dolandırıcılığı yapmaya ikna ettiği belirtiliyor. Liao’nun kripto para ticaretinden zarar ettiği ve Chang’ı yaklaşık 800 bin dolar ödemeyi zorunlu kılan bir senet imzalaması için kandırdığı vurgulanıyor.  Yerel medyaya göre Liao, Chang’a gangsterlerin peşinde olduğunu söyledi.

Her iki kişi de ameliyattan bir ay sonra bir sigorta şirketinden 7 bin 200 dolar para alabildi. Sigorta yapan diğer şirketler maluliyet nedeniyle talep edilen parayı şüpheler nedeniyle ödemeyi reddetti. Toplamda talebin yaklaşık 1.3 milyon dolar tutarında olduğu belirtiliyor.

Savcılık, Chang’ın evindeki plastik kova, kuru buz kutusu gibi delillerle şüphelileri mahkum ettirdi.