GAZZE’YE YARDIM İÇİN KURULACAK LİMAN YOLA ÇIKTI

0

GAZZE’YE YARDIM İÇİN KURULACAK LİMAN YOLA ÇIKTI

ABD’nin Gazze’deki Filistinlilere denizden gıda ve insani yardım malzemesi sağlamak amacıyla hazırladığı portatif limanın parçaları Birleşik Devletler’den yola çıkarıldı.

Amerikan 7’inci Ulaştırma Tugayı’na ait 4 gemiden oluşan filo askerler, iş makinaları ve portatif liman parçalarıyla Virginia’dan hareket etti. Gemilerin Gazze kıyılarına ulaşması elverişli hava koşullarında 1 ay sürecek. Yine hava koşullarına bağlı olarak limanın inşası ise 1 haftalık bir zaman alacak. Yardım sevkiyatının başlaması ise 2 ayı bulacak.

Liman 550 metre uzunluğunda iki hattan oluşacak. Liman’da geniş bir yanaşma platformu bulunacak. Platform konteynerler için de uygun olacak. Buraya yanaşacak gemilerle hem gıda maddesi hem de yemek tedariki sağlanacak. ABD Savunma Bakanlığı, prefabrik yüzer limanın günlük 2 milyon kişilik yemeği Gazzeli Filistinlilere ulaştırabilecek kapasitede olacağını duyurdu.

Yardımlar Kıbrıs’ın güneyinden yola çıkarılacak. Limanın Gazze’de nereye kurulacağı ise açıklanmadı.

Amerikan askerleri veya Amerikalı personel Gazze topraklarına ayak basmayacak.

Bu arada güney Kıbrıs Larnaka’dan 12 Mart Salı günü bir yardım kuruluşunun gemisinin çektiği mavnayla yola çıkarılan 200 ton gıda yardımı ve insani yardım malzemesi Gazze’ye yolculuğuna devam ediyor.