Süper Lig’in 29. haftasında bugün 4 karşılaşma oynanacak. Fenerbahçe’nin rakibi Pendikspor

0

Fenerbahçe-Pendikspor

Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında bugün ateş hattındaki Siltaş Yapı Pendikspor’u konuk edecek.

Ülker Stadyumu’nda oynanacak mücadelede hakem Kadir Sağlam düdük çalacak.

Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, 28 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 73 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Kırmızı-beyazlılar ise 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 26 puanla 19. sırada yer alıyor.

Bu sezon ligin ilk yarısında Pendik’te oynanan müsabakayı sarı-lacivertliler 5-0’lık skorla kazandı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Joshua King ve Rodrigo Becao’nun yanı sıra sarı kart cezalısı olan İsmail Yüksek de müsabakada forma giyemeyecek. Takımla birlikte çalışmaya başlayan İrfan Can Kahveci’nin durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

Fenerbahçe’de, Pendikspor karşılaşması öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde; Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder ve Rodrigo Becao sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular, bu maçta sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Trabzonspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

MUHTEMEL 11’LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, Mert Hakan, Fred. Szymanski, Cengiz, Tadic, Dzeko

Siltaş Yapı Pendikspor:  Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Welinton, Rassoul, Sequeıra, Lusamba, Gökcan, N’Diaye, Halil, Thiam, Umut

Kayseri-Hatayspor

Küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında bugün Mondihome Kayserispor’a konuk olacak.

RHG Enertürk Enerji Stadı’nda oynanacak ve saat 13.30’da başlayacak mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek.

İstanbulspor-Kasımpaşa

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında son sıradaki İstanbulspor, bugün ilk 5 mücadelesi veren Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanacak İstanbul derbisi saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi hakem Çağdaş Altay yönetecek.

 

Süper Lig’de son haftalarda yakaladığı çıkışla üst sıralara yükselen Kasımpaşa, geride kalan 3 maçta ise galibiyet elde edemeyerek 2 beraberlik ve bir yenilgi yaşadı. Lacivert-beyazlılar, 40 puanla 5. sırada yer alıyor.

Bu sezon yalnızca 3 kez galibiyet sevinci yaşayan İstanbulspor ise 13 puanla son sırada bulunuyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Kasımpaşa 3-1 kazanmıştı.

Samsunspor-MKE Ankaragücü

Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında bugün sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşacak.

Samsun 19 Mayıs Stadı’nda yapılacak maç, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı hakem Ümit Öztürk yönetecek.

Yılport Samsunspor, ligde geride kalan 28 müsabakada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgi alarak 33 puan topladı.

Karadeniz temsilcisinde sakatlığı devam eden Bennasser’in durumunun maç saatinde belli olacağı öğrenildi. Marius Moundilmadji ve Rick Van Drongelen ise kart cezaları nedeniyle MKE Ankaragücü maçının kadrosunda yer alamayacak.

Küme düşme hattının sadece 1 puan üstünde bulunan ve Süper Lig’de son 6 maçta 2 beraberlik, 4 yenilgi yaşayan Ankaragücü ise ligdeki son galibiyetini 24 Ocak’ta VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 2-0’lık sonuçla almıştı. MKE Ankaragücü, ligde 29. haftaya 30 puanla 15. sırada girdi.

MKE Ankaragücü’nde kırmızı kart cezalısı olan ve aynı zamanda sakatlığı da bulunan kaleci Ertaç Özbir, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşmayı MKE Ankaragücü 2-0 kazanmıştı.