DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: GAZZE’DE ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR

0

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: GAZZE’DE ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’de çocukların açlıktan ölmeye başladıklarını, örgüt olarak bölgedeki bulgularının “korkunç” olduğunu bildirdi.

Ghebreyesus, DSÖ heyetinin, Gazze’de El Awda ve Kemal Adwan hastanelerinde yaptığı incelemelerden sonra sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

DSÖ Direktörü, gıda yokluğu yüzünden 10 çocuğun öldüğünü ve bölgede çocuklarda ileri düzeyde yetersiz beslenmenin söz konusu olduğunu yazdı.

Gazze Sağlık Bakanlığı ise Kemal Adwan Hastanesi’nde 3 Mart Pazar günü 15 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluktan öldüğünü bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Doktor Tedros, Gazze’de tahmini olarak 300,000 kişinin yiyecek ve temiz su sıkıntısı çektiğini, açlıktan ölen çocukların yanısıra ciddi yakıt gıda ve tabbi malzeme kıtlığı olduğunu duyurdu. DSÖ Direktörü, hastanelerin yıkık olduğuna da dikkat çekti.

Ghebreyesus, söz konusu hastanelerdeki incelemelerin ekim ayından bu yana ilk kez yapıldığını arada çok çaba sarfetmelerine rağmen ziyaretlerin ancak gerçekleştiğini vurguladı.

Üst düzey bir Birleşmiş Milletler yardım yetkilisi, Gazze Şeridi’nde en az 576.000 kişinin (nüfusun dörtte biri) felaket düzeyinde gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğunu ve kuzeyde iki yaşın altındaki altı çocuktan birinin akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını belirtti.