GAZZE’DEKİ SİVİL KATLİAMINDA SAYI 30 BİNİ GEÇTİ

0

GAZZE’DEKİ SİVİL KATLİAMINDA SAYI 30 BİNİ GEÇTİ

Gazze yönetiminin sağlık bakanlığı İsrail’in havadan, karadan ve denizden yaptığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 30,035 olduğu açıkladı.

Bölgede yaralıların sayısı ise 70,000’nin üzerinde. Tam sayı 70,457.

Gazze’de 7 Ekim 2023’te Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından başlayan İsrail bombardımanı ve kara harekatında ölen Filistinlilerin çoğu kadınlar ve çocuklar.

Gazze Şeridi’nde İsrail’in bölgenin kuzeyinde yaptığı kara harekatından sonra yüzbinlerce Filistinli güneyde Mısır sınırındaki Refah kentine göç etmişti. Bunun üzerine Refah kentine daracık bir alana 1,5 milyon insan yığılmıştı. Gazze’nin toplam nüfusu ise 2,3 milyon civarında. İsrail Filistinlileri güneye Refah kentine sürmüş ardından da Refah’a yönelik kara harekatı yapacağını belirtmişti. Başta ABD olmak üzere İsrail’in müttefikleri batılı ülkeler, Refah’a yapılacak bir kara harekatına karşı çıkıyor.

Bu arada, bölgede Ramazan ayı boyunca ya da 40 günlük bir ateş kes için yürütülen görüşmelerin kesin sonucu bekleniyor. ABD’nin de desteklediği Paris’te Katar’ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde İsrail’in Hamas’ın rehineleri serbest bırakması karşılığında ateş kesi kabul ettiği bildirilmişti.