Son ‘icat’ : Kızarmış ekmek ve patates kızartmasıyla fasulye yemek kilo vermenize yardımcı olabilir

0

Son ‘icat’ : Kızarmış ekmek ve patates kızartmasıyla fasulye yemek kilo vermenize yardımcı olabilir

Çalışma, kızarmış ekmek ve patates kızartmasıyla fasulye yemenin kilo vermenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Çinli araştırmacılar, fasulye, nohut ve mercimekte bulunan dirençli nişastayı günde 40 gram yiyen kişilerin sekiz hafta sonra 3 kilo verdiklerini buldu.

Araştırmacılar karbonhidratın  bağırsaklardaki sağlıklı bakteriler tarafından sindirildiğini ve kilo vermeye yardımcı olduğunu açıkladı.

Çin Shanghai Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Profesör Weiping Jia şunları söyledi: “Dirençli nişastanın kilo kaybını kolaylaştırabildiğini gösterdik.

“Dirençli nişastanın faydaları bağırsak mikrobiyota bileşimindeki değişikliklerle ilişkilidir.”

Dirençli nişasta, ince bağırsakta sindirilmeyen ancak alt bağırsağınızdaki sağlıklı bakteriler için yakıt haline gelen bir lif türüdür.

En iyi kaynaklar fasulye, mercimek ve bezelye gibi tam tahıllı tahıllar ve baklagillerdir.

Patateslerden de alabilirsiniz, ancak pişirdikten sonra soğumaları gerekir.

Önceki araştırmalar, daha yüksek düzeyde sağlıklı bağırsak bakterisine sahip olmanın, yağ ve kilo kaybını daha kolay hale getirebileceğini öne sürdü.

Nature Metabolism dergisinde yayınlanan son araştırma, daha dirençli nişasta yemenin kilo vermeyle nasıl bağlantılı olduğunu inceledi.

20 haftalık çalışmaya katılmak üzere 18 ila 55 yaşları arasındaki yaklaşık 37 fazla kilolu veya obez yetişkin denemeye alındı.

Hepsinden vücut ağırlığının kilogramı başına 25 kalorilik standart bir kilo verme diyetini takip etmeleri, sekiz hafta boyunca günde 40 gram dirençli nişasta almaları ve sonraki sekiz hafta boyunca hiç almamaları istendi.

Yetişkin kişiler, nişastayı alırken fazladan 2,8 kg vücut ağırlığı kaybetti ve kan şekeri düzeyleri de daha iyi oldu.