SÖYLEŞİ / MÜZİK /EKSİ ALTI

0

SÖYLEŞİ / MÜZİK /EKSİ ALTI

“Müziğimizin altında yatan ruh; kanayan bir yaraya birinin hadi iyileş artık diyerek tekme atmasının vermiş olduğu acı kadar Sert”

Eksi Altı Grubu  ile müzik çalışmalarını ve yeni projelerini konuştuk. İyi okumalar.

Eksi Altı grubunu yeni yeni duymaya başladık. Bu nedenle grubunuzdan biraz bahsedebilir misiniz? Kimlerden oluşur, kaç senelik bir gruptur?

🎼 Eksi Altı  Müzik Grubu 2012 yılında Bursa’da kuruldu. Grup, vokalde Serhat Öztürk, gitarda Samed Girgin ve Kaan Menekşe, basta Ali Can Kurtağa ve davulda Sercan Kaygısız’dan oluşuyor.

Bize ulaşan basın bülteninizde müziğinizin ardında yatan ruhu: “Kanayan bir yaraya birinin hadi iyileş artık diyerek tekme atmasının vermiş olduğu acı kadar Sert” olarak tanımlıyorsunuz. Biraz açar mısınız, bu tanımlamayı?

🎼 Tabii. Aslında düşünüldüğünde bazı zamanlar vardır mutlaka yaşanmıştır. Yaraya tuz basmak derler ya onun gibi herkes hissedebilir bunu. Korkuların, acıların üstüne gidilirse onunla  yüzleşilirse iyileşilebilir kanısının fizik bulmuş müzikle birleşmiş hali.  İyileşmek için ödenen bir bedel. 🙂 Herkesin çaldığı eğlence formatı dışında biraz daha eski duyguların kendimizce orjinal bulduğumuz şarkıları aranje ettiğimizde daha gerçek bir his olduğu ortaya çıkıyor.  Etkisi de bu yönde oluyor.

2000’li yıllarda Deniz Arcak tarafından seslendirilen “Eyvallah” şarkısını coverlayarak  bağımsız olarak  yeniden yayınladınız. Yaptığınız çalışma dinleyici tarafından oldukça da beğenildi. Neden bu şarkı?

🎼Çalışmayı Wof Records etiketiyle yayınladık.  Şarkının kaybolup gitmemesi gerektiğini ayrıca sözlerinin ve müzik tarafındaki hissiyatının da bize uygun olduğunu düşündüğümüz için 2013 senesinden beri konserlerimizde düzenlediğimiz haliyle  mutlaka yer veriyorduk. Genel olarak da  çok olumlu tepkiler aldık.  Bu konu üzerine gelen fikirlere kulak kabarttığımızda klip çekip dijital platformlarda yayınlanması kararını verdik.  Fakat imkanlar dahilinde  şarkının yayınlanması bu sene gerçekleşti.

Bir önceki sorumla bağlantılı olarak benzer çalışmalarınız olacak mı?

🎼Planlarımız arasında  öncelikle 3-4 single çalışmamızı yayınlamak var.  Ve bu çalışmalarımız bitmeden  cover yapmayacağız gibi görünüyor 🙂

Bursa çıkışlı bir müzik grubusunuz. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere farklı şehirlerde de konserler veriyorsunuz. Oralardaki dinleyecilerinizle buluşmak nasıl bir duygu?

🎼Bizim için inanılmaz bir duygu. Yolculukla başlayan ve finalinde harika bir gece olarak unutulmayacak anılarımız arasında yer alıyor hepimiz için.:) Dinleyicilerimizin çoğuyla şarkılar özelinde buluştuğumuz için iki taraf için de mutlaka olumlu olarak yüksek etkiye sahip  olduğunu düşünüyoruz bu durumun. 🙂

Yakın zamanda bir de festivale katıldınız değil mi? Festivaller de devam edecek mi?

🎼Evet mümkün olduğunca.  Bu konuda yüksek bir isteğe ve performansa sahibiz. O sebeple festivaller iptal edilmesin ki bizde çalabilelim. 🙂

Eksi Altı’nın müzikal hedefi ne? Rotanız belli mi?

🎼Müzikal hedefimiz aslında her idealist müzisyenin dilekleriyle aynı. Tek işimizin, tek derdimizin müzik olması yönünde bir hayat planlıyoruz.  Tabi ki engeller çıkmakta.  Fakat üstesinden kolay geliyoruz.  O sebeple biraz daha hızlıca bir kaç tane single sonrasında ise  bir ep veya album yayınlamak gibi planlar içerisindeyiz.  Şu etapta 3 şarkımızın kayıtları da bitti. Eylül ayı içerisinde yayınlamış oluruz muhtemelen.

Eksi Altı’nın elinde sihirli bir değnek olsaydı ne yapardı?

🎼Öncelikle ülkemizin kültür sanat faaliyetlerini tekrar canlandırabilmesi konusunda olurdu. Sonrasında  ise kendimiz için de en iyi yapabildiğimiz işi yaparak hayatımızı müzikle devam ettirebilmeyi sağlardık.