Giyilebilir teknoloji, daha işlevsel yapısıyla akıllı telefon ve saatlerin yerini mi alacak. 

0

Giyilebilir teknoloji, daha işlevsel yapısıyla akıllı telefon ve saatlerin yerini mi alacak. 

Bir araştırmaya göre, beş yıl içinde yeni nesil gençler yapay zeka destekli giyilebilir teknoloji konusunda tepeden tırnağa kuşanacak.

Bilim insanı ve önde gelen fütürist Andrew Grill, bağlantılı giyimin, antrenörlerin birbirleriyle ‘konuşma’ ve sokaktaki diğer insanların tarzlarını derleme becerisine sahip olacağı anlamına geleceğini iddia ediyor.

Giyilebilir teknolojiyle insanlar
yanlarından geçen diğer kişilerle 5G özellikli bir çiple iletişim kuracak .

Bu yolla, bireysel tarzınız, tercihleriniz, bütçeniz ve yaşam biçiminiz hakkında veri tutulacak ve benzer alışveriş yapanların hangi yeni ‘görünümleri’ denediğine dair bilgiler derlenecek.

Bay Grill, ‘Bağımsız 5G daha fazla cihazı bağlayabildiğinden, bu yalnızca daha fazla insanı telefonlara bağlamakla kalmayıp, daha fazla şeyi bağlayabileceği anlamına da geliyor.

‘Yani ofise girmek için kimlik kartınızı kullanırsanız, muhtemelen plastiğin içinde bulunan ve radyo frekansı tanımlama çipi olan RFID adı verilen küçük bir çip kullanıyorsunuz demektir.

‘Öyleyse bunu 5G bağlantısıyla birleştirdiğinizi hayal edin, bu artık hareket halinde olan birden fazla şeyi etkinleştirebileceğiniz anlamına geliyor

Bu, sokakta bir yabancının üzerinde beğendiğiniz bir giysiyi gördüğünüzde , ona sormak için gitmenize gerek kalmayacağı, cihazınız sizin için öğreneceği anlamına da gelir.

Gelecekte bu teknolojiyi kullanarak bir dizi farklı uygulamanın kullanıma sunulması potansiyeli var.

Bilim insanı şöyle açıkladı: ‘Bu yenilikler şu anda gerçekleşiyor.  Bence insanların moda konusunda daha bilinçli seçimler yapmasına yönelik gerçek bir istek var ve burada tam bir sürdürülebilirlik açısı var’.

Üstelik bu sadece giyim değil; bağımsız 5G, eğlence ve spor gibi hayatımızın diğer sektörlerini de dönüştürme potansiyeline sahip.

Son derece kişiselleştirilmiş, isteğe bağlı olarak üretilen kozmetikler önümüzdeki on yıl içinde ana akım haline gelebilir.

Akıllı telefonunuzdaki uygulamaları kullanarak, hareket halindeyken kendi cildinizi veya eşleştirmek istediğiniz rengi tarayabilecek ve ardından 5G, 3D baskı ve renk kombinasyonunu kullanarak ruj gibi özel bir güzellik ürünü oluşturabileceksiniz.”