16.4 C
Türkiye
Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana Sayfa Dünya 📽️Avusralya’yı sel vurdu! Sele kapılan timsahlar kasabada ortaya çıktı

📽️Avusralya’yı sel vurdu! Sele kapılan timsahlar kasabada ortaya çıktı

0
Avustralya’nın kuzeydoğusundaki Queensland eyaletinde meydana gelen sel bölgede felakete yol açtı.

Jasper Kasırgası’nın yol açtığı sel ülkenin kuzeyindeki turistik kasabaları sular altında bıraktı, birçık kişi çatılara çıkarak ölümden döndü.

Eyalet Başbakanı Steven Miles, “Çok fazla doğal afet gördük ama benim hatırladığım en kötü felaket” dedi. Miles, içme suyu, kanalizasyon, elektrik, telekomünikasyon ve ulaşım konularında endişe duyduklarını ve hava desteği alamadıklarını ifade etti.

Ingham kasabasında sel sularında yüzen yaklaşık 3 metre uzunluğundaki bir timsahın hayvan koruma ekipleri tarafından yakalanması ise korkuya yol açtı. Bölgeden gelen görüntülerde de sele kapılan timsahın kasabanın ortasından geçmesi dikkati çekti.

Queensland’in kuzeyindeki nehir ve göllerde çok sayıda timsah bulunuyor.

Avustralya’da selin ardından yapılan çalışmalarda da 300’den fazla kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Queensland Emniyet Müdürü Katarina Carroll, selin çok yıkıcı olduğunu ve zorlu bir akşam geçirdiklerini belirtti.

Afet nedeniyle şu ana kadar ölen ya da ağır yaralanan bulunmadığı bilgisini paylaşan Carroll, bazı insanların evlerinin çatılarında mahsur kaldığını kaydetti. Yetkililer, kurtarılan 300’den fazla kişinin helikopterle bölgeden tahliye edileceğini açıkladı.

Şiddetli yağışların etkili olduğu bölgede bugün itibarıyla demir yolu ulaşımı askıya alınırken, 14 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı. Bölgedeki kara yollarında da sel nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

BBC’nin haberine göre, Cairns kentindeki havaalanında bazı uçaklar suları altında kaldı.