ESKİ APPLE ÇALIŞANINDAN IPHONE PİL ÖMRÜNÜ UZATMANIN İPUÇLARI

0

ESKİ APPLE ÇALIŞANINDAN IPHONE PİL ÖMRÜNÜ UZATMANIN İPUÇLARI

iPhone sahibi TikTok kullanıcıları uygulamada dolaşırken rastladıkları bir videoya büyük ilgi gösteriyorlar.

Apple satış bölümü eski çalışanlarından Tyler Morgan “iPhone Pil Sırları” başlığıyla yayımladığı videoda akıllı telefonların batarya ömrünü uzatmak için bazı ipuçları veriyor.

İLK ÖNERİ ŞARJ ORANIYLA İLGİLİ

Bu önerilerin ilki iPhone’nun %100 şarj edilmemesi. Telefonların geceden sabaha kadar şarjda bırakılmaması da öneriliyor. Uzun pil ömrü için şarjda ideal doluluk oranı %80. Piller sürekli olarak %100 şarj edilirse kimyasal olarak ömrü azalıyor. Bilim insanları da telefonu geceden sabaha kadar şarjda bırakmanın pil ömrünü ciddi oranda azalttığını belirtiyorlar.

Diğer öneriler de şöyle:

Pil sağlığı kontrolü

Aslında Apple da %80 doluluk oranını bir şekilde vurguluyor. İşlem şöyle: Ayarlar> Pil> Pil Sağlığı> İyileştirilmiş Pil Şarjını açın


Arka planda olanlar

iPhone açıkken arka planda olanlar pil ömrünü ciddi miktarda azaltıyor. Bunun için arka plan eylemlerinde düzenleme yapılması öneriliyor. İşlem şöyle:

Ayarlar> Genel> Arka Planda Uygulama Yenile… Bu aşamada arka planda çalışmasına gerek olmayan uygulamaları seçerek sekmelerini kapatın. iPhone’larda cihazı Düşük Güç Moduna almak da bunun bir başka yolu… Bu özelliği aktif etmenin Facebook Instagram gibi uygulamalardan gelen bildirimleri engelleyeceğini hatırlatmak gerekiyor.

Konum Servislerinin Kapatılması 

İşlem şöyle:

Ayarlar> Gizlilik ve Güvenlik> Takip etme adımlarını gerçekleştirin ve sizi takip etmesini istemediğiniz veya takip etmesi gereksiz uygulamaları kapatın.  

Siri’nin kapatılması, telefonun parlaklığının azaltılması gibi işlemler de öneriler arasında.