Ayşe Kulin, bütün edebi eserlerini TED İstanbul Koleji Vakfı’na bağışladı

0

Ayşe Kulin, bütün edebi eserlerini TED İstanbul Koleji Vakfı’na bağışladı

Türkiye’nin önde gelen yazarlarından Ayşe Kulin, tüm edebi eserlerini TED İstanbul Koleji Vakfı Dr. Abdülkadir Özoğuz Kütüphanesi’nde kurulmuş olan Ayşe Kulin Köşesi’ne korunmak ve sergilenmek üzere emanet etti

Küçük bir müzeyi andıran özel köşede Kulin’in Türkçe ve yabancı dillerde yayımlanmış bütün kitapları, aldığı ödüller, aile fotoğrafları, okul yıllığı, hakkında yazılmış gazete ve dergi yazıları, araştırma ve tez çalışmaları, okuyucularından kendisine hediye edilmiş çeşitli objeler, okur mektupları, gerçek hayattan kitaplarına yansımış roman kahramanlarına ait eşyalar yer alıyor.

“Veda” romanı kahramanlarından son Osmanlı Maliye Nazırı Reşat Dede’sinin saraya giderken giydiği sırma işlemeli ceketi ve annanesinin udu ile doğumunu bildiren telgraf da TED İstanbul Koleji Vakfı’na emanet edilen eşyalar arasında bulunuyor.

Kulin’in isteği doğrultusunda bu özel köşe sadece okul öğrencilerinin yararlanacağı yaşayan bir edebiyat köşesi olarak kalmayıp aynı zamanda Ayşe Kulin hakkında araştırma yapmak isteyenlere TED İstanbul Koleji Vakfı burs fonuna katkıda bulunmak şartıyla randevu ile açılacak.