17.4 C
Türkiye
Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana Sayfa Dünya Yer: İran. Suçu: Protestolara şarkılarıyla destek vermek. Cezası: İdam

Yer: İran. Suçu: Protestolara şarkılarıyla destek vermek. Cezası: İdam

0

Yer: İran. Suçu: Protestolara şarkılarıyla destek vermek. Cezası: İdam

İran’da devam eden protestolara şarkılarıyla destek veren sanatçı Samin Yassin, çıkarıldığı mahkemece idama mahkum edildi. Gençler, sokaklara çıkarak kararı protesto etti.

İran’da Mahsa Jîna Amînî’nin “ahlak polisleri” tarafından 16 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra katledilmesiyle başlayan protestolara siyasi şarkılar söyleyerek destek veren ve 2 Ekim’de gözaltına alınan sanatçı Samin Yassin (Seydî) çıkarıldığı mahkemece idama mahkum edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Rojhilat’ın Kirmanşah kentinde gözaltına alınan ve ağır işkenceye uğrayan Yassin, günler sonra dün İran rejim mahkemesinde yargılandı. Yassin, kendisine yöneltilen 11 suçlamayı da kabul etmedi.

Yapılan yargılamanın tamamı İran rejiminin “korku yaymak” amacıyla kullandığı yöntemlerden biri olarak İran devlet televizyonlarında canlı olarak yayınlandı. Mahkeme 10 dakika süren yargılamanın ardından Yassin’i idama mahkum etti.

Kararın ardından İran ve Rojhilat’ın birçok kentinde gençler, sokaklara çıkarak kararı protesto etti. Yine dünyanın birçok ülkesinde yaşayan sanatçılar da Yassin’e verilen idam cezasını kınayarak, kararın geri çekilmesi için kampanya başlattı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here