2,3 MİLYON İÇİN 20 KAMYON İNSANİ YARDIM; SONRA YİNE BOMBALAR VE ÖLÜM!

0

2,3 MİLYON İÇİN 20 KAMYON İNSANİ YARDIM; SONRA YİNE BOMBALAR VE ÖLÜM!

Filistin Gazze’de yaklaşık 2 buçuk milyon kişiye sadece 20 kamyon insani yardım malzemesinin bölgeye girişine izin verildi ve ardından pazar gününün ilk saatlerinde İsrail’in saldırıları devam etti. Güney Gazze de bombalandı. İsrail, Gazze’nin yanı sıra Suriye’de iki hava limanını hedef aldı. Batı Şeria’ya da saldırı düzenlendi.

İsrail Gazze’de Pazar gününün ilk saatlerinde bölgenin sahil kesimini hedef aldı. Gazze’deki sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre 50 kişi can verdi. Bu arada İsrail, kuzeydeki Gazzelilere “kuzeyi terkedip gidin” diye uyardığı Gazze’nin güneyine de hava saldırısı düzenledi. Verilen bilgiye göre, Han Yunus’ta sivillerin telefonlarını şarj etmek için toplandığı bir kahvehane hedef alındı; 12 kişi öldü.

SURİYE’DE HAVALİMANLARI VURULDU; BATI ŞERİA’DA CAMİ HEDEF ALINDI

İsrail Suriye’de iki hava limanını yine hedef aldı. Şam ve Halep havalimanları füzelerle vuruldu. Suriyeli yetkililer 1 sivil görevlinin hayatını kaybettiğini, pistlerin hasar gördüğünü bildirdiler. İsrail, Suriye’deki bu havalimanlarını İran’dan gönderilecek silah ve mühimmat yardımlarını engellemek için vurduğunu belirtiyor.

Filistin Batı Şeria da hedefti. Cenin kentinde bir cami ve tesisleri bombalandı. İsrail, caminin Hamas ve İslami Cihat tarafından üs olarak kullanıldığını iddia etti; bu nedenle hedef alındığını açıkladı. Ayrıca yine Batı Şeria’da İsrail askerleriyle Filistinli militanlar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 5 Filistinli öldü.


İsrail Ordusu sözcüsü, son saldırıların savaşın bundan sonraki aşamasının hazırlıkları olarak tanımladı. İsrail Gazze sınırına on binlerce asker ve çok sayıda tank yığmış durumda. İsrailli yetkililer Gazze’ye yönelik kara harekatı olup olmayacağı yolundaki sorulara net yanıt vermekten kaçınıyorlar. Kara harekatının tek seçenek olmadığını söyleyenler de oldu.

Filistin’de 7 Ekim’de başlayan karşılıklı saldırılardan bu yana İsrail’de 1,400 Gazze’de ise 4,300 kişi hayatını kaybetti.

Hamas 7 Ekim’den bu yana 210 İsrailliyi rehin tutuyor.