NASA müteahhitliğe başladı: Ay’a konut inşa edecek!

0

NASA müteahhitliğe başladı: Ay’a konut inşa edecek!

NASA, 2040’a Kadar Ay’da Evler İnşa Etmeyi Planlıyor.

ABD uzay ajansı, 3 boyutlu yazıcılar ve uzay malzemelerinden yapılmış beton kullanarak konutlar inşa etmek için öncü bir inşaat şirketi olan ICON ile ortaklık kurdu

NASA, 2040 yılına kadar Amerikalıların aydaki evlerde yaşayacağına inanıyor.

Bilim camiasındaki bazı kişiler bu başarının aşırı iddialı olduğu konusunda şüpheci olsa da NASA’daki bilim insanları, Ay’da yaşamayla ilgili 2040 hedefinin tamamen ulaşılabilir olduğu konusunda ısrar ediyor.

NASA’nın teknoloji olgunlaşması direktörü Niki Werkheiser,  “Önemli bir andayız ve bazı açılardan rüya sahnesi gibi geliyor, ancak,  diğer açılardan buraya gelmemiz kaçınılmazmış gibi geliyor.”

Werkheiser, NASA’nın akademisyenler ve alandaki diğer önde gelen uzmanlarla işbirliğine yönelik artan açıklığının hedefe daha da yaklaştığını söyledi.

“Doğru insanları doğru zamanda ortak bir amaç için bir araya getirdik, bu yüzden oraya varacağımızı düşünüyorum”
“Herkes bu adımı birlikte atmaya o kadar hazır ki yeteneklerimizi geliştirirsek bunun mümkün olmaması için hiçbir neden yok.”

NASA, beton benzeri bir malzeme yapmak amacıyla ayın kraterli yüzeyinde bulunan toz, kaya ve mineral parçalarını kullanarak konut yapıları inşa etmek üzere aya 3 boyutlu bir yazıcı gönderecek.

İlginç bir şekilde, zararlı toz uzun süredir Ay’daki yaşam için önemli bir engel olarak görülse de NASA bunun aynı zamanda çözüm olabileceğini de düşünüyor.

Evlerin ayın kendi yüzey malzemelerinden 3 boyutlu olarak basılması, konutların ayın aşırı sıcaklık değişimlerine ve mikrometeorit ve radyasyonun toksik kombinasyonuna dayanmasına olanak tanıyacak.