Biraz ıslatacak, çokca kavuracak: Birçok merkez için yüksek sıcaklık ve yağış uyarısı

0

Biraz ıslatacak, çokca kavuracak: Birçok merkez için yüksek sıcaklık ve yağış uyarısı

Meteoroloji’nin paylaştığı hava durumu raporuna göre, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise artmaya devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Ağustos’a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Aşırı sıcakların ardından bazı bölgelerde sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji’nin tahminlerine göre, hava sıcaklığı  artmaya devam ederken bazı bölgelerde yağış bekleniyor.

Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya’nın kuzey ve doğu, Eskişehir’in kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara Bölgesi Parçalı, yer yer çok bulutlu, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here