Mardin’de sıcak nedeniyle ‘temizlik görevlisi’ eşeklerin çalışma saatleri azaltıldı

0

📽️Mardin’de sıcak nedeniyle ‘temizlik görevlisi’ eşeklerin çalışma saatleri azaltıldı

Mardin’in Artuklu ilçesinde sit alanındaki sokakların dar ve merdivenli olması nedeniyle çöplerin toplanmasında kullanılan eşekler için yaz mesaisi uygulamasına geçildi. Artuklu Belediyesinde sit alanının temizliğinden sorumlu Mehmet Turgay, uygulamaya ilişkin “Hem işçi arkadaşlarımızı hem merkeplerimizi sıcaktan korumak amacıyla dinlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Mardin’de, araçların giremediği sokaklarda çöpler, belediye bünyesinde kadrolu çalıştırılan, sırtlarına kovalar bağlanan eşekler yardımıyla toplanıyor.

Artuklu Belediyesi görevlileriç temizlik görevlileri nezaretinde çöp taşıyan 24 eşek, günde ortalama 6 saat mesai yapıyor.

Kapı önüne konulan çöplerin taşınmasında kullanılan eşekler, kente gelen yerli ve yapancı ziyaretçiler için de temiz bir ortam sunulmasına katkı sağlıyor.

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’nin talimatıyla kavurucu sıcaklar nedeniyle eşekler için de yaz mesaisi uygulanıyor.

Fazla yük yüklenmeyen ve saat 11.00 ile 15.00 arasında dinlendirilen eşeklerin çalışma süreleri de 6 saatten 5 saate indirildi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here