DSÖ; Polonya’da kedilerde kuş gribi görüldü; insanlara bulaşma riski düşük.

0
cats protected by a mesh so as not to fall into the void of a building, the cats are facing outwards, they also play with each other.

DSÖ; Polonya’da kedilerde kuş gribi görüldü; insanlara bulaşma riski düşük.

AB ise, evcil hayvan sahiplerinden kuş gribinden korunmak için kedilerini içeride tutmaları istendi

Polonya’da kedilere yapılan kuş gribi testinin yüksek sayılarla pozitif sonuç verdiğini duyuran DSÖ, “Kedilerin virüse maruz kalmasının kaynağı şu anda bilinmiyor ve hayvanlar arasındaki salgınla ilgili araştırmalar sürüyor” dedi.

DSÖ, kedilerden insanlara bulaşma riskinin ‘düşük’ olarak değerlendirildiğini de belirtti.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Polonya’nın  geniş bir alanda kuş gribi bulaşmış yüksek sayıda kedi bildiren ilk ülke olduğunu açıkladı.

DSÖ, Polonyalı sağlık yetkililerinin geçen ay ülke genelinde olağandışı kedi ölümlerini bildirmesinden beri yaban hayatından çıkarılmış bir karakulak ve 46 kediye H5N1 kuş gribi testi yapıldığı, 29 kedinin testinin pozitif sonuçlandığı, enfekte hayvanlardan 14’üne ötanazi yapıldığı, 11’inin de öldüğü, son ölümün 30 Haziran’da bildirildiğini söyledi.

Buna göre bazı kedilerde nefes almada zorluk, kanlı ishal ve nörolojik belirtiler gibi ciddi semptomlar gelişirken, bazı durumlarda hızlı kötüleşme ve ölüm görüldü.

Avrupalı ​​​​sağlık yetkilileri ise, kıta şimdiye kadarki en kötü virüs salgınıyla savaşırken evcil hayvan sahiplerine kedilerin kuş gribine yakalanmamaları için içeride tutulmaları gerektiğini söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here