ÜNLÜ SARI ÇERÇEVE BAYİLERDEN ÇEKİLİYOR

0

ÜNLÜ SARI ÇERÇEVE BAYİLERDEN ÇEKİLİYOR

Dünyanın en saygın coğrafya, tarih, bilim dergilerinden National Geographic de geleneksel medyayı mali olarak zora sokan koşullara daha fazla dayanamadı. Aylık dergi gelecek yıldan itibaren gazete-dergi bayilerinde satılmayacak.

National Geographic Magazine digitale geçiyor.

Aboneler, basılı dergi yoksunluğundan muaf. Dergiden yapılan açıklamaya göre, basılı derginin her ay abonelere gönderilmesine devam edilecek.

Ayrıca özel baskı çıkarıldığında bunlar gazete-dergi bayilerindeki raflarda yerlerini alacaklar.

National Geographic Dergisi’nin en ünlü kapaklarından biri… Sovyet işgali sırasında Amerikalı fotoğrafçı Steve McCurry tarafından çekilen fotoğraf hala ikonik bir çalışmadır

National Geographic, özellikle fotoğraflardaki kalite ve titizliğiyle sadece prestijli bir dergi değil; aynı zamanda dergi olarak dünyanın en eski yayın organlarından. 1888 yılında Birleşik Devletler’de National Geographic Society -Ulusal Coğrafya Derneği- tarafından okuyucuyla tanıştırılan dergi, son 10 yılda iki kez el değiştirdi. Dergi, 2019 yılından beri Walt Disney Grubu’na ait.

KADROLU YAZARLAR İŞTEN ÇIKARILDI

Dergide işten çıkarmalar da oldu. National Geographic yazarlarından Craig Welch, twitter paylaşımında bütün kadrolu yazarların işten çıkarılmakta olduğunu duyurdu.

Dergi sözcüsü de artık National Geographic’te yazar bulunmadığını, kalan kadrodan hem yazar hem editör olarak yararlanacaklarını açıkladı. Açıklamaya göre National Geographic, telifli yazarlarla çalışacak.

Açıklama son gelişmeler sonucu en çok merak edilen soruya da yanıt içeriyor. Cümle şöyle:

“Son değişikliklerin dergiyi veya makale, öykü kalitemizi olumsuz etkileyeceğine dair herhangi bir ima, kesinlikle yanlıştır”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here