Yüzük parmağı işaret parmağından uzun olan kişilerin psikopat olma ihtimali daha yüksek

0

Yüzük parmağı işaret parmağından uzun olan kişilerin psikopat olma ihtimali daha yüksek

Bir araştırma, yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan kişilerin psikopatik eğilimlere sahip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu buldu.

Bilim insanları böylece gerçek dünyada bir psikopatı tanımlamanın kolay bir yolunu ortaya çıkardı

Quebec’teki Centre de Recherche Charles-Le Moyne’dan araştırmacılar, bulguların psikopatinin ‘biyolojik kökenli’ olabileceğini öne sürdüğünü söylüyor.

Araştırmalarında araştırmacılar şunu söyledi: ‘Bu tür davranışlara sahip bireyler sosyal açıdan oldukça sorunlu ve sorunlarla karşılaşıyor olsa da, bu tür davranışların biyolojik kökleri olabilir ve hızlı bir yaşam öyküsü stratejisi olarak anlaşılabilir.’

Journal of Psychiatric Research’te  yayınlanan çalışma, 44’ü amfetamin kullanım bozukluğu (AUD), antisosyal kişilik bozukluğu (ASPD) veya her ikisi de klinik tanısı olan 80 katılımcının ve 36 sağlıklı kontrol deneğinin ellerini inceledi.

Araştırmacılar katılımcıların sağ ellerini detaylı bir şekilde taradılar ve onları çeşitli psikolojik değerlendirmelerden geçirdiler; bunlardan biri Karanlık Üçlü kişilik tiplerini test etmek için tasarlanmıştı.

Bu testlerden alınan yüksek puanlar, deneğin daha yüksek düzeyde psikopatik ve antisosyal özelliklere sahip olduğunu gösterdi.

Sonuçlar, daha düşük bir 2D:4D oranı (işaret parmağından daha uzun bir yüzük parmağı) ile antisosyal özellikler arasında ve ayrıca Karanlık  Üçlü kişilik testlerinde daha yüksek puanlar arasında açık bir bağlantı olduğunu ortaya çıkardı