AKREP BURCUNDA SON AY TUTULMASI #DOLUNAY              

0

AKREP BURCUNDA SON AY TUTULMASI #DOLUNAY              

Değişimin, mücadelenin, krizlerin burcu Akrep Dolunayı duygusal anlamda güçlü olmak, korkularımızla yüzleşmek adına pek çok konunun açığa çıkacağı, görünür olacağı şartlara işaret ediyor.

Nisan #Kocburcu yeni ay (Güneş tutulması) ilk etapta o dönem başlayan konuların neticelenmesi üzerine kurulu olsa da, geçen seneki tutulmaların ardından bir kapanışı, yeni bir döneme geçişi de ifade ediyor.

Yılın önemli Akrep/Ay tutulması Uranüs ile bağlantıda. Bu da türlü sonlanmalar, kopuşlar, beklenmedik ani gelişmeleri içinde barındırıyor olabilir. Yenilenmelere açık olmamız yönünde güçlü, stresli enerjiler taşıyor. Yeni bir yaşam döngüsüne ilerlemek, artık işimize yaramayan, bize hizmet etmeyen, bağımlı kılan her koşulun, durumun ve güvenli alanların dışına çıkmak adına baskısını hissettirecek. Hayatta kalmak için aynı yöntemlerle mücadele etmekten vazgeçmeye, geçmişin sınırlarını   kaldırmaya dair duygular yükseliyor açıkçası.

Akrep sembolizminden kısaca bahsetmek gerekirse, ilişkide olduğumuz kişilerin maddi manevi kaynakları, derin bağlar, paylaşımlar,  başkalarıyla paylaşılan değerler, evlilik, miras, başkaları üzerinden beklenen finansal gelirler/iç içe geçmiş para konuları, kredi, sigorta, vergi, banka bağlantılı boyutu,  belki de bizim kontrolümüzde olmayan durumlar işin  içinde olabilir. Psikolojik anlamda da bu türlü konular üzerinden bir yenilenme, krizleri yönetme, taşıdığımız yükleri istesek de istemesek de bırakma hali doğabilir. Özellikle şu günlerde  finansal kriz, kayıp, kazanç , skandal yaratabilecek durumları iyi gözlemek, dikkatli olmak gerek. En çok para piyasalarında dalgalı, iniş çıkışlı durumlara açıklık var.

Boğa/Akrep olarak sahip olmak/istikrar- paylaşmak , krizlerle yenilenmek üzerine kurulu olan bu eksende mücadele alanı ilişkilere de dikkat çekebilir. Koşular huzursuz edici ancak aşılmaz değil. İstikrar, güven,  tatmin olma ihtiyacı, daha fazla sağlamlık aradığımız elle tutulur hale getirmek istediğimiz konularda gerginlik yaratan etkilerin olması çok doğal.

Akrep burcundaki “Ay” bir hayli baskı altındayken ilişkilerde, başkaları ile olan bağlarda zayıflıklarımızla yüzleşmek adına itici bir güç. Maddi manevi değerlerimiz, yetersizliklerimiz, eksiklik hissi yaratan kısıt koşullardan arınmak, farkındalıkla hareket etmek mümkün olacaktır.

Akrebin krizleri aşma gücü, bu dönemde bizi bağlayan her türlü durumu soğukkanlı yönetecek, mikro düzeyde zekice dönüşümü, değişimi yaratacak potansiyeli verecektir diye düşünüyorum.

Duygusal hayat, güvenlik ihtiyacımız, ev, yerleşim, mülk, aile hayatına dair yükümlülükler adına çözüm bekleyen durumlara yönelik öncelikler devrede olabilir.

Maddi manevi  Akrebin yıkıcı, affetmeyen, kötüye kullanan, manipüle eden, bencil, kontrol edici (gölge) yanlarında inat etmek kimileri adına krizler, ülkedeki siyasi atmosfer üzerinden bir hayli gergin hissedilecek görünüyor. Zira çeşitli manipülasyonlar,  gizlilik içeren durumlar, güç için herşey mübahtır düsturu, gizli olanın açığa çıkması yönünde türlü çekişmelere, bilindik manevralara tanıklık edeceğiz ancak yabancısı da değiliz .

Dolunay dizpozü Mars Yengeç, yerleşimi sert etkiler altında değil. Akıcı etkisi eşliğinde destekleyici, kolaylaştırıcı yanı bulunmakta. Yuva, aile, sevdiklerimiz, korumak istediklerimiz, vatanımız,  güvenliğimiz, milli duygularımız  adına hassasiyetlerin olması çok doğal ancak çözümsüz değil. Fazlaca korumacı tavırlar, ürkek, kaprisli, sikayetci tutumlar, aile, yuva, güvenlik  için mücadele zorunluluğu, taşınma, çevresel değişiklikler  yanında, ülkemizin 100.yılında yeni bir yeniden doğuş yaşamak dileği ile.

Doğum haritalarımızda #akrepburcu hangi yaşam alanımızda? Sabit burçlar #Boga #aslan #akrep #kova burçları,  haritasında 1, 4, 7, 10. ev alanları bu burçlarda olanlar adına ilk etapta Mayıs ortasına dek etkili olacaktır.

Huzurlu bir hafta dileklerimle. Sevgiler🌸 #akrepburcu #Aytutulması #Dolunay ♏

Güner YÖNEL/Astrolog
#LibraAstroloji
İletişim:

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 5 Mayıs 2023

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here