Yükselen burçlarda göre minik tüyolar vermek gerekirse… 

0

Merhabalar Sevgili okurlar;

13 Mart, Cumartesi gün ortası Balık burcunda Neptün etkili Yeni ay doğuyor. Yeni ayda Su elementinin öne çıkması ile fedakarlığın, sezgilerin, kendini adamanın getirdiği içgüdüler devrede.

Dolayısıyla, 20 Mart sürecine dek sınırsızlığın,  dağılan  enerjilerin, bulanık şartların içinden geçtiğimiz zaman dilimindeyiz.
Bir dönemin kapanışını sembolize eden yanı, yeniye yer açmadan (Koç dönemi öncesi) bırakma, feragat etme ve kabullenme enerjisi altında olduğumuzu söyleyebiliriz.
Yeni ayda daha çok fedakarlık, merhamet, hayal gücü, rüyalar, kurban olma duygusu öne çıkabilir.
Şifalanma, bizi ruhsal kılan, hayatı biraz da zorlamadan akışında izlemeye davet eden şartlar var.
Ego’nun çözülmesi, hırsların yerini alınganlığın alması, birşeyleri bırakma duygusunun ağırlık kazanması mümkün.
Haritada Yengec burcunun yükseliyor olması zaten başlı başına hassasiyet, endişe, sevdiklerimizi, ailemizi korumak anlamında duygusal bir baskı yaratmakta.
Hayatımızda genel olarak bir belirsizlik duygusu hakimken sorumluluklardan kaçmaya eğilim, izole olma, dış dünyanın karmaşasından uzaklaşma hali dikkat çekebilir.
Kişileri, olayları, durumları çok fazla gözümüzde büyütmenin getireceği fedakarlık teması yorucu, yanıltıcı olabilir.
Genel sağlık açısından huzursuz edici durumlara dikkat edelim. (Enfeksiyon, bağışıklık sisteminin zayıflaması, ödem, vücut sıvıları ile ilgili problemler, ayaklar)
Dolayısıyla, günlük hayat ritminde dağılma, hevessizlik, zayıflık hissi, karmaşa ve yanılgı getiren durumlara açıklık söz  konusu.
Diğer yandan toplumda ezilen, çaresiz kişileri, durumları içine alan kolektif temalara tanıklık edebiliriz.
Karşılıksız yapılan hizmet, diğerlerinin çaresizliklerine acılarına el uzatmak,  dayanışmaya gönüllü olmak bireysel anlamda ruhen besleneceğimiz bir tatmin getirecektir.
Balık burcunun şifacı, iyileştirici gücüne  arkamızı dönmemeliyiz.
16 Mart’ta ise Merkür  Balık burcuna geçiyor. Zihinsel açıdan karmaşık, düşüncelerde bulanık   etkiler, çift durumlara yol açabilir. Özellikle yanılgılar, aşırı hayale dayalı fikirlerin risklerine dikkat edelim. Kolay etki altında kalmak, başkalarının fikirleri doğrultusunda hareket etmek, onlardan etkilenmek, önünü göremediğimiz konularda karar almak isterken hatalara açıklık olabilir.
Sezgiler ise, güçleniyor ancak yanıltıcı, dalgın, algılamada zayıflık riskli yanları.
20 Mart Güneş Koç burcu geçişine kadar hayatı izlemeye, akışta kalmaya çalışalım lütfen.
Yükselen burçlarda göre minik tüyolar vermek gerekirse;  
Koç’lar;  ailevi, yerleşim konularına dair kaygı yaratacak durumlar akışına bırakmalı.
Biraz iç dünyaya yönelik olmakta fayda var. Günlük  hayat rutinleri, iş ortamı, çalışma hayatına ilişkin konular aşırı bir fedakarlık gerektirebilir.
Genel sağlığa ekstra özen lütfen.
 
20 Mart sonrası hayatın kontrolü ellerinizde olurken son derece cesur, girişken hareket edeceğiniz, adımlara hız vereceğiniz süreç başlıyor.
Boğa’lar; sosyal hayata yöneliş,  arkadaş, dost ilişkilerine, keyifli paylaşımlara yönelmek mümkün.
Yakın çevre, arkadaş, dost buluşmalarına yer açabilirler.
İşe dair ortak çalışma, proje işlerine odaklanma şansı doğacaktır.
Aileyi; kardeşleri içine alan duygusal hassasiyetler, fedakarlıklar öne çıkabilir.
20 Mart sonrası daha içe dönük, bekleme modunda ve hazırlıklara girişme ancak çeşitli kısıtlayıcı koşullar içinde kalabilirsiniz.
 
İkizler; kariyer hedefleri, mesleki beklentiler, toplumsal imaj mercek altında.
Bu alanda yeni adımlar atılabilir.
Kariyer, amaçlar, kazanç sağlamak istediğiniz iş projeleri, girişimler üzerinde durulabilir.
20 Mart sonrası sosyal hayat canlanıyor. Gruplar, ortak projeler, toplantılar, işten beklenen kazançlar anlamında girişimci bir süreç.
Yengeç’ler; yurt dışı ilişkiler, akademik çalışmalar, sınavlar, uzaklara bağlantılı ticari konular, medya, iletişim temaların vurgu var. Oldukça rahatlama, dış dünyaya açılma, çok yeni şeyler öğrenebilecekleri imkanlar doğabilir. Yabancılarla ilgili durumlar, kişilerle iç içe olunabilir.
20 Mart sonrası iş, amaçlar, kariyeri içine alan girişimlerde atak bir dönem.
Aileye yönelik konular da aktifleşebilir.
 
Aslan’lar; dışsal koşullara bağlılar. Ortak konular bağlayıcı olurken, banka, is, eş bağlantı parada durumlar öne çıkabilir.  Eşle olan ortak bütçeye dair kararlar, yatırım planları, borçlar adına çeşitli endişeler yaşanabilir. Kriz yaratan şartları, elde  olmayan nedenleri zorlamak yerine akışı  izlemeliler.
Ruhsal, psikolojik anlamda hassas bir dönem ancak 20 Mart sonrası dışa dönük, aktif, içinde hareketin, eylemin olduğu şartlar başlıyor. Medya, iletişim, eğitim çalışmalarının, yolculukların belki hukuki konuların içinde olabileceği  yeni bir gündem başlıyor.
Başak’lar; ortaklı konular, iş, eş  bağlantılı meseleler içinde olabilir. Dışsal koşulların yarattığı  değişiklikler, anlaşmalara dair bir çaba öne çıkabilir.
İçinde arkadasların ya da ailenin olduğu durumlar birtakım hassasiyetlere  açıklık verebilir.
Uzlaşmacı, ılımlı  yaklaşımlar, gerek özel gerekse iş ilişkilerinde faydalı olacaktır.
20 Mart sonrası ortak para konuları, kredi, ödemeler, ortak kazançlar konusunda  aktif bir süreç.
Ortak bir yatırım, alım/satım işleri, eşten gelecek finansal destekler öne  çıkabilir.
Terazi’ler; olabildiğince akışta   kalarak, süreci kontrol etmeden rutin hayatı, is, çalışma koşullarını  derleyip, toparlama zorunluluğu içinde. Fazlaca fedakarlık, hizmet gerektiren işler yük olarak hissedilebilir. Gerek ailevi gerekse iş hayatı anlamında   hassasiyetler öne  çıksa da kariyere, işe   yönelik çeşitli projeler yapma niyetinde olabilirler.
Yorgunluklara, dağılmışlık hissine dikkat edilmeli.
20 Mart sonrası dışsal  koşullar, başkalarına bağlı konular, ilişkiler, evlilik, ortaklı, işbirliği gerektiren şartlar dinamik bir süreci  anlatıyor.
 
Akrep’ler; sevgi, aşk ilişkilerinde canlı, romantik bir döneme giriş yapabilir.
Ancak yanılgılara dikkat.
Sınırları çizmek, gerçekçi olmak adına hayale kapılmamak gerek.
Yine çocuklara, aşka dair fedakarlıklar, keyifler bir arada yaşanabilir.Yaratıcı eylemler, hobiler, zevk aldıkları konularda akıcı bir dönem.
Riskli spekülasyonlara dikkat.
20 Mart sonrası rehavetten, keyiflerden uzaklaşıyor, üretken, is odaklı,  çaba gerektiren islere odaklanıyorlar.
Günlük rutinler hız kazanırken son derece girişken, aktif bir gündelik hayat içindeler.
İş ilişkilerinde daha az rekabetçi ve uyumlu olmalarında fayda var.
Yay’lar; ailevi ilişkiler, anne/baba kaynaklı konular, eve, yuvaya dair uğraşlar, belki yerleşimi ilgilendiren çeşitli fedakarlıklar içinde olabilir. Psikolojik olarak biraz endişe duygusu belki maddi kaygı ağırlık kazansa da domestik konularda güzellik yaratma şansları var.
Evde huzur, keyif yaşamak adına özel  hayatlarına odaklanma ihtiyacı önemsenmeli.
20 Mart sonrası oldukça canlı, hareketli, dışa  dönük olacaklar.
Sosyal yaşama yer açmak, çocuklarıyla ilgili konuları ilerletmek, onların yaşamına dair konuları toparlamak için aktif bir süreç. Sevdikleri konularda  ön planda olmak için hevesli, girişken bir dönem.
Aşka yer açma şansları var.
Oğlak’lar; yakın çevre, kardeş ilişkileri, iletişim, eğitim, zihinsel konular öne çıkabilir. Daha yaratıcı söylemler, sosyal medya, iletişim ve kontrat işlemlerine girişebilirler.
20 Mart sonrasi eve, yuvaya, aileye ve yerleşik alana ilişkin konular hızlanıyor. Bir yandan da yerleşime, toprak dair bir konu dikkat çekebilir. Bu alanda bitişler, başlangıçlar yanında, tadilat, bakım işleri,  düzen kurma gayretine girişebilirler.
Kova’lar; finansal konulara, bütçe odaklanırken iş konuları ağırlık kazanıyor.
Parasal mevzuları çok fazla idealize etmemeli, harcamalarda temkinli olmalı.
Kazanç getirecek adımlar dikkatli ilerletilmeli.
20 Mart sonrası aktif bir dönem.
Gerek meslek gerekse hedefler  konusunda yeni görüşmeler, toplantı ve anlaşmalar işin icinde olabilir.
Kardeş ilişkileri, tasarım, dizayn işleri, sık yolculuk öne çıkabilir.
Balık’lar; biraz olsun rahatlıyor.
Kendileri ile ilgili konular, genel sağlık, ilişkiler üzerinden başlangıçlar içinde olabilir. Yaşam yönünde beklentileri adına kararlp olmak gerek.. Askta, yaratıcı konularda, sevgide, çocuklarla ilgili mutlu edici girişimler yapılabilir. 20 Mart sonrası is ve kazanç yaratma potansiyeli önemli olacak. Daha fazla gelir sağlamak için cesaretleri artıyor. Ancak harcamaları, gelir gider dengesini yönetmeleri gerek. Huzurlu bir hafta dileklerimle.
Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

 

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 13 Mart 2021

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here