Kastamonu, sel ve heyelana teslim; İnebolu ve Şenpazar’da köprüler yıkıldı, dereler taştı, evleri su bastı, yollar kapandı.

0

Kastamonu, sel ve heyelana teslim; İnebolu ve Şenpazar’da köprüler yıkıldı, dereler taştı, evleri su bastı, yollar kapandı.

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde ilçenin iki yakasını birleştiren köprü yıkıldı.
Şenpazar’da dün başlayan yağış sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Şiddetli yağış nedeniyle ilçenin iki tarafını birleştiren köprü yıkıldı.

Köprünün yıkılma anı bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi. Öte yandan kaymakamlık ve belediye vatandaşlara gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulunuyor.


Geçen sene sel felaketinin yaşandığı Bozkurt’ta da Ezine Çayı yeniden taştı

11 Ağustos 2021 tarihinde Ezine Çayının taşması sonucu felaketi yaşayan ve 65 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin ise kaybolduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle Ezine Çayı’nın debisi yükseldi.

Oluşan heyelanlar nedeniyle Küre-İnebolu, Cide-Şenpazar yolu ulaşıma kapandı.

Kastamonu’nun Küre ilçesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle yollar trafiğe kapatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kastamonu İnebolu yolunun 64’üncü kilometresinde şiddetli yağmur nedeniyle yolun bir bölümü çöktü. Çöken yol trafiğe kapatıldı.

Meteoroloji uyardı: Aşırı yağış devam edecek, dikkat!

Meteorolojiden yapılan uyarıda bugün için Batı Karadeniz’de aşırı yağışlar beklendiği, metrekareye 100 kg üzerinde yağış yaşanacağı vurgulandı. Doğu Karadeniz’de ise şiddetli ve çok kuvvetli yağış ile birlikte bazı yerlere metrekareye 76-100 kg arasında yağış düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılara göre gün boyu yağışların Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması, Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiği belirtildi.

Özellikle aşırı yağış alması beklenen Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop’ta ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarıları yapıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here