Transit Satürn Kova burcunda!

0
 LibraAstroloji
 
Transit Satürn Kova burcunda!
Öncelikle‘’ Astrolojide Satürn’’ hakkında bilgi vermek gerekirse;
Prensip olarak büzülme, gecikme, kasılma, çaba ve sınırlanmaktan bahseder.
Dürtüsel olarak yaşamda kendi yapısını, bütünlüğünü korumak, başarı kazanarak güven duymaktır. Temel ihtiyacı ise sosyal onay, kendi kaynaklarına ve emeğine güvenmektir.
Haritalarımızda Satürn;
Hangi alanda, nasıl kısıtlanabiliriz?
Durumu kabullenmekte zorlanırız?
Enerjimiz nerede engellenebilir?
Çok uğraşmamız gereken alan neresidir?
Hangi yaşam alanını bastırarak kendi kendimizi engelleri?
Nerede kendimizi sınava tabi tutulmuş hissederiz?
Sadece kendimize güvenebileceğimiz, yalnız olarak bir şeyler başarabileceğimiz yer neresi?
Bunun için Satürn’ün bulunduğu ev alanına bakmak gerekir.
Fonksiyonları;
Karma, kader, zaman, özgürleşmemizi sağlayan öz disiplin, altyapı, temel enerjiyi iş hayatına kanalize etmek, görev, sorumluluk bilinci, güvenilirlik, irade, sabır, organizasyon, istikrarlı çaba.
Riskleri:
Kişinin kendini kısıtlaması, yasaklar, korku, düş kırıklığı, depresyon,duyguların bastırılması, maddecilik, katılık, çıkarcılık, inançsızlık, karamsarlık.
Transit Satürn semboliklerinden yola çıkarsak;
7 Mart, 2023 tarihine kadar geçtiği ev alanında kişinin hayatında test edilen konulara odaklanma zorunluluğu başlıyor.
Esas tema illa bir sorun beklemekten ziyade, o ev alanına dair bilinçli olarak eğilmemiz, sorumluluk almamız, şekil vermemiz gerekenleri önümüze getirecek olmasıdır.
Belki de bilinçli olarak sorumluluktan kaçtığımız, ötelediğimiz, göz ardı ettiğimiz konuların mesuliyetini alma zamanının geldiğidir.
Aslında tam da arzu edilen, temel ihtiyaçlarımızın gerçekleşmesi yönünde yanımızda olacağıdır.
Elbette üzerimizde çeşitli baskılar hissederken oluruna bırakılan her konuda kontrolü ele almak, organize etmek, elimizi taşın altına koymamız gerekecek.
Temel anlamda derlenme, toparlanma, tedbirli olma, kariyer/gelecek planlarımızı yeniden yapılandırmak gayemiz olacak. Mantıklı hareket etmekle beraber dayanma gücümüzün sınanacağı süreçten bahsedilebilir.
Natal haritada bulunduğu ev alanı, transit olarak dokunacağı noktalara/planetlere etkisi olası konuların, senaryoların kalitesi hakkında bilgi verirken, haritalarımızda bulunduğu, yönettiği ev alanları dikkate alınmalı.
Satürn transitlerinin hastalıklarda, yaşamı ağır tüketen bir etkisi olduğunu bilmeliyiz.
Genellikle 6/8/12.evlerde güçsüz bir Satürn’ü olan kişiler açılarına da bağlı olarak kronik hastalıklara daha açık olabilirler.
Kova Burcu: 20 Ocak/18 Şubat
Elementi: Hava
Nitelik: Sabit
Fonksiyonları: Değişik düşünebilme, alternatif sunabilme gücü, kural tanımazlık, emir almama, bireysellik, sürü psikolojisine karşı gelmek, gerçeklere ve mantığa mutlak bir bağlılık, inatçılık, kendinden emin olma, çelişkiler, bireyin özgürlüğünü savunurken kendi kurallarını koyma isteği, başarı ve kişisel tatminin toplumla paylaşılması.
Olumlu kullanımı:
Özgürlüğün bedellerini göze alabilmek, tavizsiz biçimde kendini ifade etmek, otoriteye karşı çıkarak özgürlüğünü kazanmak, kendi yolunu seçebilme yetisi,orijinal ve özgün olmak.
 
Olumsuz kullanımı:
Aşırı ütopik, pratik değil teorik,dediğim dedik, duygulardan uzak, soğuk, yalnızlığa eğilimli, özgürleşmekten ziyade marjinalleşmeye yönelik bir çaba, yaşadığı topluma, kültüre yabancılaşma.
Öğrenmesi gerekenler:
Zekasını, yaratıcılığını pratik dünyada uygulanabilir hale getirmek, bazı değerlere sahip olmak için limitlere de sahip olmak gerektiğini kabul etmek, insanları olduğu gibi kabul edebilmek.
Kova burcunun Zodyak’ta temsil ettiği yaşam alanı 11.ev Gezegeni:Satürn, Uranüs
11.ev Kapsamı: Hedefler ve idealler etrafında gruplaşmayı ifade eder;
Aynı amacı paylaştığımız kişiler ve oluşumlar içinde yer alma ;ortak bir amaç ideal veya kimlik için bir araya geldiği insanlarla bir grubun parçası olabilmek…
Kişisel hırslar, hedefler ego’un gerisindedir…
STK, vakıflar, dernekler, sosyal kulüpler/organizasyonlar, spor grupları, lionesler, cemaatler, politika, toplumun yararına olacak çalışmalar içinde yer almak…
Fonksiyonları:
Gelecek bilinci ve bugünün gelecekle bağını algılamak,  gelecekle ilgili amaçları paylaştığı arkadaşlar.
Olumlu kullanımı:
Grup bilinci,
Kişisel hedefleri destekleyen ilişkiler ağı,
Somut, belirli bir hedef duygusu…
Olumsuz kullanımı:
Gerçekçi olmayan hedefler,
Amaçsız bir sosyal çevre,
Umutsuzlaşma,
Kişiyi karmaşaya sürükleyen rast gele arkadaşlıklar…
Kova burcundan genel olarak bahsetmek gerekirse;
Temel gayesi özgürlük ve insanlıktır. İdealizm, hümanizm taraftarı olması ego’yu red veya isyan etmeye yönelik tutumlara açıklık verebilir. Toplumsal/sosyal konularda farkındalığı yüksektir. Grup bilinci ile objektif hareket etme kabiliyeti vardır. Özellikle evrensel aklı, gerçekleri ararken bilgiye, teknolojiye, yeniliklere açık olma dürtüsü güçlüdür.
Kardeşliği, aynı amaçla bir araya gelen grupları sembolize eden yanı ise akılcı, bilimsel, eşitlikçi potansiyeli geleceğe, ileriye bakma, tasarlama yeteneği verir.
Herkesi içine alan demokratik, paylaşımcı tavırlar Kova’ya hastır.
En büyük çelişkisi bireysel özgürlüklerle sosyal normlar arasında kalmaktır.
Tüm yasaklardan, sınırlamalardan bağımsız hareket etme ihtiyacı nedeniyle karşımızda mesafeli ve kontrollü bir insan görürüz…
Başlayan dönemde Hava elementi Kova burcunda Satürn ile;
İletişimin, anlayışın dengelenmesi, sağlamlaştırılması yönünde çaba gerekecektir. Bilgiyi ifade etmek, kendimizi zihinsel aktivitelerle, becerilerle ispatlamak, yaratıcı olmak değer kazanacaktır. Tam da burada bunları ispatlayamama korkusu ile zihinsel faaliyetlere, objektif olmaya aşırı özen, dikkat gösterme hali gelişebilir. Arkadaşlık dostluk, kişisel umutlar, idealler, ekip ruhu, bireyselliğimizi koruyarak bu tutumlar üzerinden kimliğimizi ortaya koymakla işe başlayacak olmamız elbette değerli olacaktır.
Bu bilgilerle yola çıkarsak, hava burçlarının iletişim ve zihinsellikle alakalı potansiyelini önemsemeliyiz. Entelektüel, bilgi arayan, meraklı, sosyal, gözlemci, sorgulayan yapısı ile bu eğilimler süreç içerisinde çok daha öne çıkacaktır. Öğrenmeye, çok yaratıcı bir zihinsel potansiyele, orijinal düşüncelere, projelere açık olmakta fayda var. Disiplinli, çaba içinde, sabırlı, güvenilir, saygın, yalnızlıkla barışık olmak, grup bilinci ile hareket edebilmek adına yanımızda olacağına inanmalıyız.
Amaçların korku, tembellik, duyguların önüne geçmesi/mantıklı olmak en önemlisi Kova’ya has bir olgunluk kazanmak yönünde güçlü bir Satürn/Kova dönemine girmiş bulunuyoruz.
Son 2,5 yıl süresince yaşanan Satürn Oğlak döneminin ardından, güçlü olduğu Kova burcunda Satürn olası bilgileri Yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz.
Lüften yükselen ve Güneş burcunuza göre okuyunuz.
Yükselen Koç: 
Son 2,5 yıldır 10.ev Satürn/Oğlak seyri süresince iş hayatında, kariyerde, toplumsal imajınızla alakalı konularda oldukça mücadeleci bir dönem yaşadınız. Kimi zaman iş hayatında pozisyonu korumak, beklentileri hayata geçirmek için artan bir mücadele, engeller, baskılar getirdi. Bazı Koç’lara kayıplar, işte yeterince ilerleyememe,  artan sorumluluklar taşırken aile/ebeveyn kaynaklı durumlar da öne çıktı. Kimilerine destekler getirmesi, geçmişte atılan adımların mesleki alanda getirdiği çeşitli aşamalar taşıdı.
Önümüzdeki 7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 11.ev seyri ile hayat amaçlarınız bir hayli değişecek. Her şeyden önce sizi işbirliğine, dayanışma içinde kalmaya itecek testler gündeme gelebilir. Grup bilinci, toplumu içine alan kolektif çalışmalar gerek kişisel ilişkilerde gerekse iş hayatında önceliğiniz olmaya aday. Sizin gelecekten beklentileriniz, idealleriniz, umutlarınız yönünde ilerlemek adına katılımcı bir ruh ile hareket etmeye itileceksiniz. Arkadaşlıklar, sosyal dayanışma, takım çalışmaları, toplum/iş yararına olabilecek ortak bir ürün/proje, ekip ruhu içinde hareket edilmesi gereken konular öne çıkabilir.
Sadece kendiniz için değil başkaları içinde çok şey yaparken, kendinizden beklentilerinizi tazelemeniz gerekecek.
İş amaçlı ekip çalışmaları, işten beklenen kazançlar, belki annenin maddi kaynakları adına çeşitli imkanlar içinden geçilebilir.
Geçmişten bu yana içinde bulunduğunuz grup, arkadaş bağlantılı kişilerle yollar ayrılabilir. Gelecek yönünde planlarınız, sosyal dinamikler, çevresel faktörler adına iyimserlik, disiplin, mantık kol kola olmak şartı ile önemli adımlara yol alma şansı başlıyor. Özellikle 21 Aralık 2020 süreci yaşanacak Jüpiter/Satürn kavuşumu yukarıdaki senaryolarda önemli değişimlere yol alacağınız uzun soluklu sürecin habercisi olarak görünüyor.
 
Yükselen Boğa: 
Son 2,5 yıldır 9.ev Satürn/Oğlak seyri süresince eğitim hayatı, yurt dışı ilişkiler, ticari işler, üniversiteler, akademik/eğitim hedefleri, hukuki konular, yakın/uzak çevre ilişkileri, yolculuklar size artan bir sorumluluk yükledi. Çoğu zaman engellendiğiniz zamanlar getirdi. Hayata bakışınızı yeniden gözden geçirdiğiniz değişimler, profesyonel iş hedefleri, yurt dışı ilintili konuların belki yolculukların getirdiği stresler içinden geçtiniz.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 10.ev seyri ile çalışma hayatı aktif veya kariyere yönelik hedefi olanlar adına değerli bir dönem olacaktır. Amaçlar, hırslar, kariyer planlarını içine alacak şekilde gelişmeye aday. İstikrar, kalıcılık aradığınız iş hayatında yeniliklere yol alma, bu çıkışı en olumlu şekilde değerlendirme vakti. Özellikle son birkaç yıldır kendinizi yenilediğiniz, bir takım dersler aldığınız, geliştirdiğiniz, eğitim belki profesyonel iş hayatına yönelik çabaları başka bir mecraya taşıma süreci olabilir. Kariyerde görev değişiklikleri olabileceği gibi başka bir meslek amaçlar arasında yerini alabilir. Toplum önünde olunacak bu zaman süresince kimileri gerek iş gerek özel hayatta statü değişiklikleri yaşayabilir. Hayat amaçlarınız, kariyer planlarınız adına en tepe noktasına ulaşmışken burada bir miktar baskı, stres altında ya da yön arayışı içinde hareket edilmesi olası. Yurt dışı bağlantılı hedefler, hukuk, akademik ya da iş amaçlı plan/projeler adına kontrollü olmak şartı ile bazı adımlar, değişiklikler üzerinden size sorumluluk getirecek. Uzaklar, eğitsel bir atak, başarı beklediğiniz bir konu, akademik bir unvan, yurt dışı temasları/hedefleri güçlendirmek adına genişleyen imkanlar mümkün. Özellikle 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile yaşam amaçlarınız, mesleki hedefleriniz adına önemli değişimlere yol alacağınız uzun soluklu sürecin habercisi olarak görünüyor.
Yükselen İkizler: 
Son 2,5 yıldır 8.ev Satürn/Oğlak seyri süresince ekonomik açıdan çeşitli daralmalar yanında bu konuların getirdiği krizleri aşmaya çalıştınız. Yatırım, eş, ortak kaynaklı paylaşımların yüklerinden kurtulmak, bütçeyi derlemek, toparlamak adına ağır bir baskı altındaydınız. Özellikle geçmişe dönük ödemeler, borçlar, vergi, bankalarla alakalı çeşitli durumlar kimileri adına stresler yaratmış olabilir. Gerek maddi gerek manevi açıdan arınmak, temizlik yapmak, geçmişin her türlü yüklerinden uzaklaşmak için kısıtlayıcı şartları aşma gayretine girişildi. Kimileri ortak bir yatırım, alım/satım konusu, miras paylaşımı adına krizlerle mücadele etti. Eşin, ortağın para durumunda gecikmeler, streslere rağmen bu transit etkiler süreci kontrollü biçimde aşmayı başardılar.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova seyri ile 9. ev konularında elle tutulur planlar yapma, yeni hedefler ortaya koyma zamanı olacaktır. Özellikle üniversite hayatına odaklı olanlar adına son derece kalıcı, uzun vadeyi içine alan girişimler, akademik bir nosyon, üniversitelerle alakalı konular içinde yer alabilirler. Genel olarak hayata bakışın, yaşam felsefesinin yeniden gözden geçireceği, ufukların tazeleneceği, başkalarından çok farklı şeyler öğrenileceği söylenebilir. Mesela bu bir lisan eğitimi olabilir. Uzun zamandır bekleyen bir eğitim planı ya da yurt dışında farklı bir konuda uzmanlaşmak adına atılacak adımlar gündeme gelebilir. Aynı şekilde yurt dışı ticari işlerde yeni bağlantılar, uzaklara yönelik iş hedefleri olanlar için fırsatlar söz konusu. Genel anlamda akademik planlar, üniversite hayatında, kariyerde, yabancılarla alakalı türlü yeniliklere yol alınırken, bir süreliğine yurt dışı yerleşim konuları gündeme gelebilir. İşle, kariyerle alakalı uzun yolculuklar, tez hazırlıkları, akademik bir hedefe, medya bağlantılı konulara yer açmak mümkün. He türlü yasal konunun, yurt dışı projelerin getireceği yolculukların gündeme gelmesi olası. İş hayatı aktif olanların daha profesyonelce adımlar atmak, ilerleme gayreti, eğitim belki ticari,medya ilintili hedeflerde önemli açılımları mantıkla yönetmek gerekecek Özellikle 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile uzaklara dair her türlü konuda kontrollü, uzun vadeli, kalıcılık istediğiniz türlü hedefle odaklanma dönemi. Akademik planlar, yurt dışı bağlantılı ticari hedefler, medya, bilimsel araştırmalar, iş yolculukları, ya da üniversitelerle alakalı çeşitli durumlara yönelme zamanı olabilir.
Yükselen Yengeç: 
Son 2,5 yıldır 7.ev Satürn/Oğlak seyri süresince dış dünya ile ilişkiler, ortaklı konular, evlilik belki yasal durumlar karşısında mücadeleci bir dönem geçti. Bazı ilişkilerin, ortaklıkların sonlanması, yenilerinin hayata geçmesi söz konusu oldu. Diğer taraftan profesyonel iş hayatını içine alan hedeflerde yavaş, bekleyerek ancak bu alana, ilişkilere bakışınızı yeniden tesis etmeyi öğrenerek, dersler alarak, güçlenerek ilerlemeyi öğrendiniz.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 8.ev seyri ile ortaklıkların parasal boyutu, eş ya da iş bağlantılı bir paylaşım, miras, boşanma, nafaka, burslar, işe dair maddi yükler olmak üzere çeşitli sorunları veya hedefleri yapılandırma süreci olabilir. Mantıklı davranarak bu alanın yüklerinden özgürleşme zamanı olarak düşünürsek kendinizi duygusal ve psikolojik açıdan yenilene, arınma şansı şeklinde kullanabilirsiniz. Yeni yatırımlar maddi olabileceği gibi derin araştırmaların, bilgi odaklı her türlü konunun iş yaşamınıza yönelik boyutu da önemli olacaktır. Bu alanda aşırı bir bağlılığın, yakın beraberliklerin getirdiği sorumluluklar sorgulanırken özel, iş hayatı anlamında dönüştürücü etkiler söz konusu. Mirasla alakalı durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle 21 Aralık, 2020’de başlayan Jüpiter/Satürn kavuşumu ile finansal yatırım, ailenin kaynakları, eşin parası, ortaklı bir para mevzu, bankalarla olan yanı, burs, hak edişler veya parasal alanda tutarlı, mantıklı dikkatli adımlar uzun soluklu bir sürecin başlangıcı olabilecek.
Yükselen Aslan:  
Son 2,5 yıldır 6.ev Satürn/Oğlak seyri süresince oldukça yoruldunuz. Hizmet, fedakarlık temaları, belki işsizlik, işte dilediğinizce ilerleyememek stres yüklü zamanlar getirdi.  İşte yetenekleri geliştirme, beceri kazanma hali üzerinizde ağır bir yük gibi hissedildi. Elde olmayan koşullar, tutulmalar eşliğinde de bazılarına kayıplar yaşattı. Ancak çok önemli bir evreye ilerlediğiniz bu zaman zarfında iş hayatını, rutin düzeni, sağlığınızı, kronik alışkanlıkları ele almayı, yeni bir gündelik hayat kurma çabanızı da perçinledi.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 7. ev seyri ile güçlenerek ilerleme sürecine giriliyor. Ancak tek başınıza, ego’nuzu yanınıza alarak sizi bağlayan her durumu yönetme şansınız yok yazık ki. Toplumla ilişkiler, özel hayat, evlilik, profesyonel iş hayatı, ortaklı konular mantık çerçevesinde yeniden yapılanmaya itecektir sizleri. Dış dünya ile ilişkileri yeniden dizayn etmek, çeşitli engelleri aşmaya çaba göstermek, sabırlı olmak, beklemeleri göze almak kaçınılmaz olacak. Yeni iş ortaklıkları kurulabilir, çok yakın arkadaşlarla yapılacak işler, medya, grup bağlantılı yanı öne çıkabilir.
Toplumla ilişkiler, özel hayat, evlilik, profesyonel iş hayatı, ortaklı konular mantık çerçevesinde yeniden yapılanmaya itecektir sizleri. Dış dünya ile ilişkileri yeniden dizayn etmek, çeşitli engelleri aşmaya çaba göstermek, sabırlı olmak, beklemeleri göze almak kaçınılmaz olacak. Yeni iş ortaklıkları kurulabilir, çok yakın arkadaşlarla yapılacak işler, medya, grup bağlantılı yanı öne çıkabilir. Uzun süredir yolunda gitmeyen, yıpranan ilişki/evlilik bağlarının sorgulanması, haritaya bağlı olarak ayrılık olasılıkları mümkün. Süregelen sorunsuz ilişkilerin evlilik aşamasına taşınması olası. Özellikle 14 sene önce hayatınızı, kendinizi yeniden yapılandırdığınız sürecin hasadı olarak düşünmelisiniz Satürn 7. ev geçişini. Esas senaryo iş ve özel hayatı daha rayında ilerletmek, yeniliklere açık olmak destekleri beraberinde getirecektir. En önemli silahınız ise mantıklı bir çizgide durmayı öğrenmek olacak Özellikle 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile sizlere elle tutulur, kendinizi ortaya koyabileceğiniz ilişkiler, evlilik, ortaklı bir konu, profesyonel iş bağlantıları adına süreci yönetme, türlü beklentileri uzun soluklu süreci planlayacak şekilde vurgu yapacak.
 
Yükselen Başak: 
Son 2,5 yıldır 5.ev Satürn/Oğlak seyri süresince aşkta, hayatın keyiflerinde, çocuklarla ilgili konularda oldukça baskı altındaydınız. Kimileriniz aşkı, evliliği daha fazla ciddiye alma hali yanında evliliğe yol aldı. Bazıları kopuşlardan ders alarak ilerlemeye çalıştı. Çocuk sahibi olmak veya çocuğun hayatındaki değişimlerin sorumluluklarını üstlendi. İş ve keyifleri dengeleme zorunluluğu profesyonel iş hayatına yönelik durumlara, hedeflere da ışık tuttu.
7 Mart 2023 tarihine kadar; Satürn Kova 6.ev seyri ile gündeminiz değişiyor. Önceliğiniz kazandığınız tecrübeleri, yetenekleri iş hayatında bir adım öteye taşımak, elle tutulur hale getirmek olacak. Yaratıcı ve ilkeli bir duruş sergilemek üzere çeşitli yükler getirecek olması ilerleyen döneme yatırım olarak düşünülmeli. Profesyonel anlamda uzmanlık kazanmak, emek vermek, iş kurmak, beraber çalışmayı düşündüğünüz ekibi dizayn etmekten yana hareket edilebilir. Yeni bir sistem kurmak için fırsatlar öne çıkabilir. Ast/üst ilişkilerine özen göstermek açısından testler devrede olabilir. Burada daha fazla teknoloji, yenilik, network oluşturmak adına destekleyici etkileri olacaktır. Elbette sağlık, alışkanlıklar, bağımlılıklar, hizmet teması, günlük hayatınızı nasıl ilerlettiğiniz konusunda toparlanmak, çok çalışmak söz konusu. Esasında bu süreç 2,5 yıl sonra iş hayatında çıkışın hızlanacağı evreye hazırlık olarak düşünülmeli. Ancak çalışma temposu, kendinizi geliştirmeniz, ustalık kazanmanız gereken bu alanda karşılık beklemeden ancak yeni oluşumlara yer açmaya hazır olmalısınız. Yaşam tarzınız, beslenme alışkanlıkları açısından da kendinizi disipline sokmanız gerekecek. Beraber çalışılan kişiler değişebilir, eleman, ofis yenilenmeleri yapılabilir, işte çeşitli revizyon, organizasyonel surumlar gündeme gelebilir. Özellikle 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile iş ortamı, yenilikler, görevde değişiklik, iş projeleri, işin yapısında değişim, yenilenme yaşanması 10 yıllık süreci içine alan gelişmelerin başlangıcı olacaktır. Yeteneklerinizi daha ustaca kullanmanız gereken türlü değişiklikler, kazançlar boyutu, tecrübe kazanmanız gereken yanı adına önemli aşamaların ilk adımları olarak düşünülebilir.
Yükselen Terazi:
Son 2,5 yıldır 4.ev Satürn/Oğlak seyri süresince kendi özel hayatınızda, belki ailenin yaşamında köklü değişiklikler, anne/baba kaynaklı sorumluluklar ön plana geçmiş olmalı. Ailede belki yaşlılar ile ilgili sıkıntılar, artan yükler, yaşam alanınızı kısıtlayan durumlar da ağırlığını hissettirmiş olmalı. Yerleşik düzenle ilgili zorunlu değişimler, iş hayatında daha yavaş ilerleme, bekleme ancak ne yöne gideceğiniz hakkında sorgulama süreci getirmiş olabilir. Kimileri adına aileden gelen toprağa dair bir yatırım, emlak konusu senaryolar arasına eklenebilir.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 5.ev seyri ile esas amacınız sosyal becerileri, sanatsal/creatif/kariyer/entelektüel donanımınızı gözle görülür hale getirmek olacak. Son derece yaratıcı, mantıklı, kendinizi geliştireceğiniz türlü konulara ilgi artacaktır. Yaşa göre annelik sorumluluk getirebileceği gibi çocukların hayatında önemli gelişmelere açıklık, onların yaşamına dair daha akılcı planlar yapma gayretine girişilmesi mümkün. Yetişkin ebeveynlerin çocuklarının hayatında değerli aşamaların öne çıkması mümkün. İş, meslek yaşamında profesyonel anlamda parlamak, kendinizi göstermek, dış dünya ile ilişkileri geliştirmek, sosyal dayanışmanın meyvelerini toplamak mümkün. Aslında aşk, sevgi ilişkilerini sembolize eden bu ev alanı kimilerine/yalnız olanlara aşkın romantizmden ziyade mantıklı, arkadaşça ilişkiler yaşamayı öğrenmek adına sınava tabi tutabilir. Aşk, iş, hayatın keyifleri arasında denge kurmak elbette motivasyonunuzu besleyecek aksi durumda sadece iş olarak bir konunun üzerine eğilmek stres yükünü artırabilir. Babanın kaynaklarından yararlanma imkanı olanak dahilinde. Kendinizi dış dünyaya ifade edebileceğiniz konulara entelektüel çalışmaları, hobileri, kariyeri hedeflerinize dahil edebilirsiniz Zira 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile yukarıdaki konularda önemli aşamaların, adımların ilk tohumları uzun vadeyi içine alacak şekilde sizleri yakından ilgilendirecek.
Yükselen Akrep: 
Son 2,5 yıldır 3.ev Satürn/Oğlak seyri süresince yakın çevre, kardeş ilişkileri, ticari kaygılar/sorumlulukların, kontratların, satış pazarlama türünde işlerin size taşıdığı yükler söz konusu idi. Bir eğitim konusuna odaklanmak, zihinsel açıdan yorucu bir projeye girişmek sürece ciddiyet kazandırmış olabilir. Kardeşin sorumluluklarını almak, onunla iş yapmak veya kardeş hayatında çeşitli değişiklikler gündeminizi meşgul etmiş olması mümkün.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 4.ev seyri ile yerleşim, özel hayat, ailevi bağlar çeşitli sorumluluklara doğru gidildiğini gösteriyor. Ailede yaşlılar varsa (anne/baba)yükler sizi bağlayabilir veya aile büyüklerine dair sorumluluklar artabilir. Onların hayatında değişen şartlar gündeme gelebilir. Özel hayatınız, evlilik, kendi iç dünyanıza yönelik psikolojik bir yapılanma, içe dönüş anlamında bir süreç taşıma olasılığı var. Özellikle iş hayatına, kariyere yönelik bir yavaşlama ile beraber gelecek farklı bir yön arayışı içinde olunabilir. Belki emlak, yerleşim konuları da Satürn seyri boyunca gündeminizde yer alacak, bu alana daha fazla odaklanacaksınız. Ev, yuva babaya dair bir emlak, mülk meselesi/yatırım, yaşanan yere dair kalıcı, köklü bir yenilenme olası. Yine kariyere yönelik beklemeler olsa da mantıklı, uzun soluklu hedefler, adımlarla yön arayışı, belki kardeşin de içinde olduğu bir oluşum öne çıkabilir. 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile bitişler, başlangıçlar yuva, kariyer, özel hayat, aile, yerleşik düzene dair kalıcı kararlar, yeni bir temellendirme yapmak adına önemli bir dönemin başlangıcı olarak düşünülebilir.
Yükselen Yay: 
Son 2,5 yıldır Satürn/Oğlak 2.ev seyri süresince bütçe, kazanç, gelir/gider dengesini kurma mücadelesine, belki yatırımların getirdiği yüklerden, borçlardan kurtulma çabasına girişildi. Emekle kazanç sağlama sorumluluğu, maddi/manevi değerlerin yeniden gözden geçirildiği, kimi zaman kısıtlamalarla yüzleştiğiniz süreç oldu. Ancak yeteneklerin, becerilerin kazanç kapasitesinin kontrollü şekilde ilerletilmesi size çok şey kattı. Emekle, çabayla çalışmanın bilincine vardınız. Borçlar, ödemeler, kazançlar ajandanızda yerini aldı.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 3.ev seyri ile yakın çevreniz, kardeşlerle ilişkiler, onların hayatında değişiklikler göze çarpacak. Kişisel hayatınızda zihinsel yaratıcılığı çok başka bir aşamaya taşımak, öğrenmek, bilgiye dayalı konularda yoğun gündemler belirlemek kaçınılmaz görünüyor. Elbette entelektüel açıdan sizi geliştirecek çeşitli bilgi bazlı kaynaklar dağarcığınızı elle tutulu hale getirmenizi sağlayacak. Eğitim, kurs, seminer çalışmalarına odaklanmak, tez hazırlıkları, medya çalışmaları, yayın dünyası olmak üzere düşünceleriniz aktarabileceğiniz mecralar işin içinde olabilir. Özellikle 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile zihinsel beceriler, eğitim, işle alakalı tanıtım, sunum, sosyal medya/yayın dünyası, anlaşmalar, ticaret, kariyerinizi yakından ilgilendiren çeşitli somut projeler, kararlar uzun soluklu hedeflerinizi belirlemeniz adına majör bir dönem olacaktır.
 
Yükselen Oğlak: 
Son 2,5 yıldır burcunuzda ilerleyen Satürn ile sağlık, beden, yeni bir kimlikle/benlikle yola devam etmeyi öğrendiniz. Yaşamınıza ket vuran, sizi zorlayan ilişkilerden sıyrılmak, belki evlenmek, hayatın gerçekleri ile daha yakından yüzleşmek, yeniden tüm yaşamınızı, kendinizden beklentileri yapılandırma çabası yorucu geçti. Yeni bir disiplin sağlamanız adına zorlu bir evre getirdi.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 2. ev seyri ile maddi konularda sorumlulukların farkında hareket etme vakti. Parasal alanda, kaynaklarda, kazançlarda, bütçe, gelir/gider dengesinde mantıklı hareket etmeye yol alıyorsunuz. Finansal durumunuza daha fazla odaklanma zorunluluğu içindesiniz. Çok daha yeni planlar yapma gayretine girişecek olmanız kazanç sisteminiz, değerleriniz üzerinden öne çıkacaktır. Kaynak yaratmak, bütçe planlaması yapmak, çalışma kapasitenizi disipline sokmak, gerek maddi gerekse değer sisteminizi yeniden yapılandırmak adına yatırım zamanı. Kişisel ataklar, hedefler adına kontrollü hamlelerin miladı özellikle 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ile maddi durumunuza yönelik önemli gelişmeler, kararlar, ataklar süreci olabilir. Kontrollü ilerlemek adına sizlere destek, kazanç, iş imkanları sunabilir. Geçmişte küçülen kaynakları toparlamak adına önemli etkiler getirecek olması mümkün. Amacınız yeteneklerinizi geliştirmek, kazanç yolları yaratmak, sabırla yeni girişimlere yol almak, iş, para, yatırıma yönelik uzun vadeli isteklerinizi 10 yıllık süreci kapsayacak şekilde planlamak olacaktır.
 
Yükselen Kova: 
Son 2,5 yıldır 12.ev Satürn/Oğlak seyri süresince hayatın kontrolü bir hayli elinizden çıkarken kapalı devre yaşamak zorunda kalınmış olabilir. Bir döngünün sonuna gelmek, bitirmeyi bilmek, arka planda yarına hazırlanmak elbette kolay olmadı. Yaşamı oluruna bırakmak, akışta kalmak için zamanın durduğunu çokça hissetiniz. Pek çok konuda tek başına, desteksiz yaşamla mücadele etmek gerek ruhsal gerekse duygusal açıdan sizleri zorlarken bir hayli dersler alındı. Ancak tüm bu baskılara rağmen geri planda geleceğinizi planlamak, biten döngünün ardından yenisine hazırlanmak adına çabaladınız.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova 1.ev seyri ile geçmişten sıyrılıyor, yaşamınızda yeni bir döngü başlıyor. Hayatın kontrolü her türlü olası baskıya, strese rağmen sizin ellerinizde ilerleyecektir. Sadece kendinize yatırım yapacak, önemli adımlar, başlangıçlar, kararlar, yapılanmalar eşliğinde gündeminizi çok başka hedeflerle dolduracaksınız. Gerek diğer insanlarla, gerek dış dünya ve özel ilişkiler olmak üzere bağlarınızı yeniden gözden geçirmek, sınır koymak, hayatı taze enerjilerle kucakladığınız gündemler yaratabileceksiniz. Özellikle 21 Aralık, 2020’de gerçekleşecek Jüpiter(Satürn kavuşumu hayat yönünüzün, kendinize koyduğunuz hedeflerin başlangıcı. Her anlamda yeteneklerinizi parlatmak adına size değer katacak etkiler toparlanma süreci getirecektir. Kendinizden beklentileriniz, hayata geçirmek istediğiniz ideallerin miladı. Kişisel özgürlüğünüzü kısıtlayan durumları adım adım aşmak, hedeflerinizi sabırla ortaya koymaktan yana pozisyon alma zamanı olarak görünüyor.
Yükselen Balık: 
Son 2,5 yıldır 11.ev Satürn/Oğlak seyri süresince hırslar, kendinizden beklentiler, ego’nun ortaya konmadığı, özellikle kariyerde bir miktar düşüş duygusu sizleri yormuş olmalı. İşten beklenen kazançlarda daralma, kısıtlayıcı bir çevre içinde sıkışmış olabilirsiniz.Durum böyle olunca gelecekten ümitlerde karamsarlık, diğerlerinin beklentileri, grup bilincine dayalı projeler, sorumluluklar altında, az,/öz arkadaşlıklar içinde ilerlemeye çalıştınız.
7 Mart 2023 tarihine kadar, Satürn Kova seyri ile aslında bir dönem, bir döngü kapanıyor. Yaşamın bu alanında elde olmayan nedenler, kontrol etmekte zorlanacağınız her türlü senaryoya karşı akışta kalmak en doğrusu. Geçmişi içine alan türlü konu, kişiler önünüze gelebilir, genel sağlık ya da ruh durumunuz üzerinde baskı kurabilir. Bu uzun zaman dilimi ayrıca kendi heveslerinizi, hırslarınızı, hedeflerinizi minimize etmek adına önemli olacaktır. Burada başkaları, toplumun beklentileri, iş hayatının, ekip çalışmalarının, kolektif işlerin size yükleyeceği, dayatacağı sorumluluklara yakın durmak anlamına da gelmekte. Özellikle vazgeçemediğiniz alışkanlıklar, bağımlılıklar varsa veda etmek için güzel bir fırsat olarak görmek lehinize. Hayata teslim olun, ilahi plana güvenin. Zira bu transit süresinde yeni bir yaşam, yeni hedefler ortaya koymaktan ziyade hayatınızdan çıkması gerekenlere, sıkı sıkıya sarıldıklarınıza veda zamanı. Dinlenme, bekleme, sabırla yeni döneme hazırlık, geçmişinin izlerinden arınma süreci olacaktır.
21 Aralık 2020’de gerçekleşecek Jüpiter/Satürn kavuşumu ise ruhsal anlamda büyümeye dönük bir farkındalık, sizi bilinçli olmaya iten şartlar, gizli şanslar, pek çok açıdan desteklendiğiniz, korunduğunuz duygusu yanınızda.
Keyifli, sağlıklı, umutlu bir yıl dileklerimle, 2021 Ocak ayında yeni bilgilerde buluşmak üzere.
Güner Yönel/Astrolog
İletişim:

Güner Yönel/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 18 Aralık 2020

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here