Zehra Başaran / Sergi/ Ağaç, Ateş, Toprak, Metal, Su: BEŞ ELEMENT

0

Zehra Başaran / Sergi/ Ağaç, Ateş, Toprak, Metal, Su: BEŞ ELEMENT

“Hayattaki her şey iki ayrı kutbun birbirine çekimi ve dönüşme çabasıdır. Taocu görüşe göre 5 element (ağaç, ateş, toprak, metal, su) yaşam yolculuğumuzda bize ışık tutmaktadır. Doğada ancak bu beş elementin dengesi ile mutluluğu yakalamak mümkündür. İnsan da doğadan bir parça olduğu için yaşadığı tüm zıtlıkların bir dengesini oluşturmak durumundadır.
Sergide çıkılan ışık yolculuğunda 5 elementten biri olan ateşin üzerinde durulmuştur. Dominant bir karaktere sahip olan ateşin, yaşamın önemli bir işareti olmasından yola çıkılmıştır. Sergide, yansıdığı her şeyi kendi rengine çevirdiği vurgulanan resimler mevcuttur. Dışarıdan yansıyan ateşin ışığı, zamanla figürlerin içinden dışa doğru yansımaya başlamıştır. Bu süreçte üretilen resimlerde varılan noktada, yaşam insan varsa yaşamdır ya da başka bir deyişle, ateş insan varsa ateştir. Sonuç olarak 5 element, insan varsa bir anlam taşımaktadır.”

Sanatçının “Beş Element” adını taşıyan kişisel resim sergisi 28 Nisan – 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Gala Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor.

Sergi her gün 10:00 – 19:00 saatleri arasında galerinin Çukurcuma’da bulunan salonunda ziyaret edilebilir.

Türk figür resminin önemli sanatçılarından Zehra Başaran, lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş bölümünde tamamladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here