O ilçede tek bir bina yıkılmadı. Başkan Elmasoğlu: Kaçak yapıya müsaade etmeyince, senden başka memlekette doğru adam yok mu dediler

0

O ilçede tek bir bina yıkılmadı. Başkan Elmasoğlu: Kaçak yapıya müsaade etmeyince, senden başka memlekette doğru adam yok mu dediler

Depremin büyük hasara neden olduğu Hatay’a 110 kilometre, Osmaniye’ye ise 20 kilometre uzaklıktaki 42 bin nüfuslu Hatay’ın Erzin ilçesinde ise tek bina bile yıkılmadı. Yıkım nedeniyle bir kişi bile hayatını kaybetmedi.

Depremden kaynaklı can kayıplarının olmadığını ifade eden Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, “Erzin’imizde depremin kendisinden kaynaklanan bir can kaybımız olmadı, yaralımız da olmadı, bir enkazımız da olmadı dedi.

İlçede kendi döneminde kaçak yapıya izin vermediğini ifade eden Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, şöyle konuştu:

-Herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim. Bazen de kızdılar bir belediye başkanı olarak bana ‘Senden başka memlekette doğru adam yok mu’ dediler.

-Hatta seçimlerden sonra uzaktan da bir akrabamız olan kişi yanıma gelerek, ‘Bize ceza yazılmış, kaçak inşaattan…’ dedi. Ben de kendisine yapabileceğim bir şey olmadığını söylediğimde ‘Türkiye’nin tek doğrusu sen misin?’ dedi.

-Kendi adıma çok vicdanım rahat, hiçbir şekilde kaçak inşaata izin vermedik. Tabii buna izin vermezseniz de bir yolunu bulup bir şekilde kaçak inşaatı yapan var. Kaçak inşaattan ceza yazdığımız kesimler var.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here