YATAĞIN SOLUNDA MI SAĞINDA MI UYUYORSUNUZ? TERCİHİNİZ KİŞİLİĞİNİZİ ELE VERİYOR.

0

YATAĞIN SOLUNDA MI SAĞINDA MI UYUYORSUNUZ? TERCİHİNİZ KİŞİLİĞİNİZİ ELE VERİYOR.

Uzmanlar , yatağın sağında mı yoksa solunda mı uyuduğunuzun nasıl bir insan olduğunuz hakkında çok şey söylediğini iddia ediyor.

Soldakilerin daha yaratıcı ve kendinden emin olduğu düşünülürken, sağdakilerin daha mantıklı ve analitik olduğu düşünülüyor.

2.000 Amerikalının katıldığı bir anket, katılımcılara yatağın hangi tarafında uyuduklarını ve kişiliklerini nasıl tanımlayacaklarını sordu.

Yatağın sol veya sağ tarafı, yatağın ucunda durup başlığa doğru bakma perspektifinden tanımlandı.

Slumber Cloud adına OnePoll tarafından yapılan çalışma, sol tarafta uyuyanların neşeli ve yaratıcı gibi daha rahat bir karakter tipiyle ilişkili özellikleri bildirme olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldu.

Sağ tarafta uyuyanların tutumları genel olarak daha olumsuzdu. Ancak aynı zamanda daha fazla para kazanma eğilimindeydiler.

Uyku teknolojisi yatak firması Simba’da psikolog ve asistan uyku uzmanı Hope Bastine,  Cosmopolitan’a  bu bulguların daha önce yapılan araştırmalarla desteklendiğini ve sol tarafta uyuyan kişilerin sağ taraftaki emsallerine göre daha neşeli olduklarını gösterdiğini söyledi.

Şunları ekledi: ‘Olumlu bir bakış açısı, solcuların ağır bir iş yüküyle başa çıkma konusunda daha yetenekli olmalarını sağlar, bu da onların stresli bir günü o kadar kolay atlatamayacakları anlamına gelir.

‘Solda uyuyanlar, kriz anında partnerlerine göre daha sakin olduklarına ve genel olarak kendilerine daha fazla güvendiklerine inanıyorlar.’

Ayrıca sol tarafta uyuyanların, sağ tarafta uyuyanlara göre iş tatmininin daha yüksek olduğu düşünülüyor.

Bayan Bastine, daha karamsar bir bakış açısına sahip olsalar da, sağ tarafta uyuyanların daha dikkatli olma ve en kötü senaryolara hazırlıklı olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi.

Ayrıca siyasi açıdan sağa eğilimli olma olasılıkları daha yüksekken, sol taraftakilerin siyasi yelpazenin sol tarafına düşme olasılıkları daha yüksek.

Ankette, insanların yüzde 40’ı yatağa girip çıkmaları daha kolay olan tarafı tercih ettiklerini, yüzde 30’u ise partnerlerinin tercihine göre karar verdiklerini söyledi.

Araştırma aynı zamanda erkeklerin yüzde 58’inin, kadınların ise yüzde 50’sinin sağ tarafta uyuduğunu ortaya çıkardı.