BİR BUÇUK SAAT ÖLÜP DİRİLEN BLAKE, BENZERLERİNİ YALANLADI: PARLAK IŞIK YOK!

0

BİR BUÇUK SAAT ÖLÜP DİRİLEN BLAKE, BENZERLERİNİ YALANLADI: PARLAK IŞIK YOK!

Avustralya’da yaşayan 61 yaşındaki Alistair Blake, uykusunda kalp krizi geçirdi.

Eşi Melinda durumu fark ettikten sonra hemen ambulansı ararken, 35 yıllık kocasına kalp masajı yapmak zorunda kaldı.

Melinda’nın uğraşları sürerken çağrıdan 20 dakika sonra ambulans eve ulaştı. Ancak sağlık görevlilerinin karşılaştığı manzara Blake’in cansız bedeniydi.

Sağlık görevlileri bir saatten fazla Blake’e müdahalede bulundu. Kalp masajı yapılmaya devam edilirken aynı zamanda bir defibrilatör ile göğsüne birçok kez şok verdiler.

Ve mucize gerçekleşti. Blake’in kalbi tam 90 dakika sonra yeniden atmaya başladı. Sağlık görevlileri mutluydu; Hastadan nabız alınıyordu.

Hemen apar topar hastaneye kaldırılan talihsiz adam, teknik olarak ölü sayıldığı 90 dakika boyunca yaşadıklarını ilk kez anlattı.  Blake, I’ve Got News For You podcast’inde yaşadığı ilginç deneyimden söz etti.

Teknik olarak ölü olduğunu belirten Blake, “Teknik olarak, 90 dakikalığına ölüydüm. Cumartesi gecesi yattığımı hatırlıyorum ve hatırladığım sonraki şey, sabah yoğun bakım ünitesinde olduğumu fark edişimdi. Büyük bir travma yaşadım. İnsan beyni arada olan her şeyi tamamen bloke etti.” dedi.

‘PARLAK BİR IŞIK YOK’

Ölümden sonraki hayat veya hayatını ilk kaybettiğinde yaşanılanlarla ilgili bugüne kadar pek çok şey yazılıp çizilirken, Blake’in sözleri de kısa sürede gündem oldu.

Ölüme yakın bir deneyim yaşamanın kendisinde bir travma yarattığını dile getiren Blake, “Birçok insan bana bir şey görüp görmediğimi soruyor ve hayır, hiçbir şey görmedim. Parlak ışık yok, buna benzer hiçbir şey yok” dedi.

Blake, ailesinde kalp hastalığı olduğunu ve genetik olarak risk altında olduğunu belirtti.

61 yaşındaki adamın olağanüstü bir şekilde hiçbir beyin hasarı veya fiziksel bozukluk olmadan uyandığı aktarıldı. Blake daha sonra önlem olarak kalbine kalp pili takılması için ameliyat oldu ve 12 gün sonra taburcu edildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here