‘Cinayet Dosyası’ dizisinin sunucusu, ünlü oyuncu Angela Lansbury yaşamını yitirdi

0

‘Cinayet Dosyası’ dizisinin sunucusu, ünlü oyuncu Angela Lansbury yaşamını yitirdi

Cinayet Dosyası (Murder, She Wrote) dizisiyle tanınan ünlü oyuncu Angela Lansbury, 96 yaşında hayatını kaybetti.

Cinayet Dosyası dizinde dokuz sezon boyunca canlandırdığı Jessica Fletcher karakteri ile tanınan ünlü İngiliz oyuncu Angela Lansbury hayatını kaybetti. Ailesi, doğum gününe 5 gün kala yaşamını yitiren oyuncunun uykusunda öldüğünü duyurdu.

Aile, “Angela Lansbury’nin çocukları, annelerinin Los Angeles’taki evinde uykusunda huzur içinde öldüğünü duyurmaktan dolayı üzgünler” dedi.

3 kez Oscar’a aday gösterilen Tony ödülü sahibi İngiliz oyuncu Cinayet dosyası ile 12 kez Emmy’e aday gösterilmiş ancak bu ödülü hiç kazanamamıştı. Üç kez de Oscar adayı olan sanatçı, sinema, tiyatro ve televizyonda seksen yıl boyunca çalıştı.

Lansbury, 1984 yılında Cinayet dosyası’nda rolü aldı ve 12 yıl, dokuz sezon diziye devam etti. Hatta dizi, 100 milyon dolar olarak tahmin edilen bir servetle onu o zamanlar ABD’deki en zengin kadınlardan biri yaptı.

1925 doğumlu oyuncu, Hollywood sinemasının Altın Çağı’nın hayatta kalan son yıldızlarından biriydi.

Lansbury, 19 yaşındayken aktör Richard Cromwell ve daha sonra İngiliz aktör ve yapımcı Peter Shaw ile iki kez evlendi. 2003’teki ölümüne kadar da 50 yıldan fazla bir süre birlikte yaşadılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here