RUSYA İLE KIRIM’I BİRBİRİNE BAĞLAYAN KERÇ KÖPRÜSÜ HAVAYA UÇURULDU

0

RUSYA İLE KIRIM’I BİRBİRİNE BAĞLAYAN KERÇ KÖPRÜSÜ HAVAYA UÇURULDU

Rusya Ulusal Anti-Terör Komitesi, Kırım Köprüsü’nde bir kamyonun havaya uçurulduğunu açıkladı

Rusya Ulusal Anti-Terör Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat 06:07’de Kırım köprüsünün karayolu trafik tarafında bomba yüklü bir araç patladı ve demiryolu ile Kırım’a taşınan yedi petrol tankerini ateşe verdi” ifadelerine yer verildi.

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Kırım köprüsünün ‘Ukraynalı vandalların’ saldırısına uğradığını belirtti.

Konstantinov, “Ukraynalı vandallar kanlı elleriyle Kırım Köprüsüne ulaşmayı başardı. Şimdi gurur duyacakları bir şey var artık; 23 yıllık yönetimleri boyunca Kırım’da dikkate değer bir şey inşa edemediler, ancak Rus köprüsünün tuvaline zarar vermeyi başardılar. Kiev rejiminin ve Ukrayna devletinin özü budur. Yapabildikleri tek şey ölüm ve yıkım” ifadelerini kullandı.

Daha önce, Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAK), sabahın erken saatlerinde Kırım köprüsü üzerindeki bir kamyonda patlama meydana geldiğini ve alevlerin trene sıçraması sonucunda yedi yakıt deposunun alev aldığını duyurmuştu.

Bölge makamları, köprünün kara kısmı üzerindeki kemerin hasar görmediğini, iki otomobil açıklığında kısmi çökme meydana geldiği ve olayda can kaybı yaşanmadığı bilgisini paylaşmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here