ÖĞRENCİLER ‘DERS ÇOK ZOR’ DİYE DİLEKÇE VERDİ, ÖĞRETİM ÜYESİ KOVULDU

0

ÖĞRENCİLER ‘DERS ÇOK ZOR’ DİYE DİLEKÇE VERDİ, ÖĞRETİM ÜYESİ KOVULDU

ABD’de New York Üniversitesi’nde organik kimya profesörü Maitland Jones Jr. not, ders ve yardım eksikliği nedeniyle 350 kişilik sınıfındaki 80’den fazla öğrencinin dilekçe hazırlaması üzerine görevden alındı.

The Guardian’da yer alan habere göre, 84 yaşındaki Jones, Ağustos ayında rektörlükten sözleşmesinin sona erdiğine dair bir e-posta aldı.

Kimya bölümü karara karşı çıktı ve üniversitedeki çeşitli dekanlara ulaştı. Öğretim görevlileri, bu olayın fakülte özgürlüğünü ve kanıtlanmış öğretim tekniklerini göz ardı ettiğini söyledi.

Öğrenciler, Jones’un dersinin “ çok zor ” olduğunu söylüyorlar. “Kendilerine yardımcı olacak kaynaklar sağlanmamıştır” diye bir dilekçe hazırlamışlardı.  Ancak, dilekçede , Jones’un kovulması talep edilmemişti.

Kovulduktan sonra New York Times’a konuşan Jones, emekliliği zaten düşündüğünü ancak olayın diğer akademisyenler için ne anlama geleceği konusunda endişeli olduğunu söyledi.

New York Üniversitesi ise birçok öğrencinin dersten çekilmesi ve dersle ilgili olumsuz değerlendirmelerde bulunması nedeniyle kararı savundu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here