Başak Burcunda Yeniay

0

Başak Burcunda Yeniay

Merhabalar sevgili okurlar;

Bu dönem eylemler, hedefler yön değiştiriyor. Güneş’in Başak burcuna geçmesi ile 23 Eylül’e dek tempolu bir süreç içindeyiz. Bugün yaşanan yeni ay ile yeni girişimlerin, adımların içinden geçileceği süreç de ivme kazanmış durumda.

Hayatımızı derlemek, toparlamak için doğru bir zaman dilimi içindeyken ciddi bir titizlik içinde hareket etmeye eğilim artıyor olacak.

Toprak elementinde her ne kadar somut/pratik hareket etme şansı verse de; en mükemmeli yapmak, ince elemek sık dokumak, aşırı endişe, detaylara takılıp kalma ve bundan beslenme hali sinirsel anlamda yorucu, yıpratıcı olabilir.

Genel anlamda neler yapılabilir?

Derlenip, toparlanmak, düzen gerektiren konuları ele almak (ev, ofis, iş) arşiv oluşturmak , hesap/kitap işlerini gözden geçirmek, sağlık, beslenme alışkanlıklarını itina ile gözlemek, hijyen, rutin hayatı toparlamak adına oldukça verimli bir süreç.

Ne kadar işe yarar olduğumuz , üretkenliğimiz önemli olacak.

Temel öncelikler hizmet etmek, incelemek, araştırmak ve üretmek üzere pek çok konuda harekete geçiren enerjileri kullanmaya yönelirken genel sağlığımız başta olmak üzere, sinir sistemimiz, bağırsaklarımız, gıdalarımız ve kullandığımız ilaçlar özen istiyor.

Yeni Ay enerjisi ile haritalarımızda, “Başak burcunun bulunduğu ev alanında” girişim, başlangıç, eyleme geçilmesi gereken konularda mükemmeli arayan, araştıran, düzenleyen ve organize eden gücünü yanımıza almamız zor olmayacak.

Oldukça önemli işin, hedefin, planın, projenin, finansal konuların hayata geçirilmesi yönünde girişimlerden, adımlardan da bahsedebiliriz.

Mars’ın yeni ayda baskın olması harekete getirici yanı ile olumlu. Ancak öfke kontrolünü sağlamak, sakarlıklara maruz kalmak konusunda dikkat istiyor.

Yükselen burçlara göre minik tüyolar vermek gerekirse;

Aslanlar; para, harcama, bütçe, kazanç, ödemeler, iş hayatını planlama, yetenekleri paraya çevirme.

Yengeçler; yakın çevre, kardeş, akraba ilişkiler biraz dikkat istiyor olabilir.
Aşırı eleştirel tutumlar sıkıntı yaratabilir. Veya sık yolculuk içeren gelişmeler öne çıkabilir. Işin eğitim, iletişim, sosyal medya bağlantısına ait titiz çalışma gerektiren konularda zihinsel açıdan aktif bir süreç.

Başaklar; beden/sağlık/dış dünya ile ilişkilerde özenli olmalı. Oldukça atak, planlı ve sorumluluk içinde yeni girişimlere yol alınabilir. İş hayatı, çalışma koşulları, yetenekleri ve rutin hayat fazlasıyla öne çıkacak. Sabırsızlığınızı kontrol etmelisiniz.

Teraziler; sabır lütfen. Bu süreci kendinizi yıpratarak, inciterek, kurban ederek geçirmeyin. Kim/ne olursa olsun.! Dinlenin. Uyku, beslenme düzeni, sizi zorlayan rutin hayatı bir nebze organize etme süreci olarak düşünebilirsiniz. Her türlü riskten uzak durmak, gözü kapalı hareket etmekten kaçınmak gerek. Her türlü planınızı, hedefinizi kafanızda tasarlamak için geri planda çok şey yapılabilir.
Başkalarının sınırlarınızı zorlama ihtimalini unutmayın..

Akrepler; arkadaşlık, dostluk ilişkileri birtakım çatışmalara ya da eleştirilere açıklık vermekte.
İş/iş bağlantılı ekip çalışmalarına dair çeşitli konular, bir işin getireceği kazançlar için mücadele zamanı.
Uzun vadeli projeler, işler planlanabilir.

Yaylar; iş, hedefler, görüşmeler ve aile/yuva temaları arasında yoğun bir dönem.
Her iki yaşam alanı yorucu bir tempo getirecek olsa da üstesinden gelecek imkanlar yaratılabilir.

İkizler; ev, yerleşim , özel hayat ve aile bağları gündeminizde olabilir. Özellikle içe dönük bu enerji sizi fazlasıyla bir savunma halinde bırakabilir. Yakın çevrenizi yorabilir. Bilhassa çalışma hayatı olanlar beklentilerde ve iş ilişkilerinde dikkatli olmalı .
Yerleşim, belki taşınma, evde düzen, onarım, bakım gerektiren uğraşlar artabilir. Yuvada güvenliğinize yeniden göz atabilirsiniz.

Oğlaklar; uzak, yakın çevre iletişimi artıyor. Sık yolculuk yapmanız geren durumlar, yurt dışı iş planları, eğitim ve ticari konuların organize yanını tertipleme çabası içine girebilirsiniz.

Kovalar; duygusal ve psikolojik kaygılarla dikkat etmelisiniz. Başkaları ile olan parasal durumlar banka, kredi, kart, vergi, eş/ortak bağlantılı finansal konular mücadele alanınız. Bu hayli hırslı olunabilir ancak ortak giderlerin/harcamaların artabileceği olasılığı unutulmamalı. Yatırımlara dönük girişimler öne çıkabilir.

Koçlar ; yükselen tempo, önemli öncelikler iş ve rutin hayata hız getirmekte. Pek çok işi planlamak, proje bazlı işlere odaklanmak, çalışma koşullarında yeni düzenlemeler yapmak olası. Çalışma arkadaşları ile ilişkiler özen isterken iş görüşmeleri düşünenler harekete geçebilir. Daha fit, sağlıklı olmak adına çeşitli destekler alınabilir.

Boğalar ; çocukların sorumlulukları artabilir. Onların hayatına, eğitimine ilişkin çeşitli uğraşlar öne çıkabilir. Dolayısı ile harcamalar artışa geçecektir. Her açıdan kişisel keyifleri, sosyal hayatı dengelemek, aşk varsa serinkanlı olmakta fayda var. Üretken, verimli, somut işlerin çıkacağı çeşitli hobilerle ilgilenebilirsiniz

Balıklar; ilişkilerin , dışsal koşulların altını çizen aktif bir dönem. Özel hayat olmak üzere olaylara mantıklı yaklaşmalı, duygulara fazla takılmamalı. Yeni işbirlikleri, öneriler, anlaşmalar yolda olabilir. Eş, aile kaynaklı ilişkilerde gerginlik yaratabilecek tutumlara dikkat. Yine eşin atakları ya da kimileri adına yeni bir ilişkinin başlama olasılığı söz konusu olabilir..

Keyifli bir hafta dileklerimle.

🌷 #LibraAstroloji

Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 27 Ağustos 2022

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here