Bahara girerken, KOÇ’TA YENİAY!

0

Bahara girerken, KOÇ’TA YENİAY!

“Tam Güneş tutulması” 19⁰ derece ile Öncü/Ateş burcunda (Kuzey düğüm yönünde) gerçekleşecek. Yeniayda; gücün, iradenin, cesaretin, ayakta kalmanın, ister istemez öne çıkma arzusu ile hareket etme dürtüsünün yükseleceği süreç.

Mücadeleci bir ruh ile, Koç burcunun haritalarımızda bulunduğu yaşam alanında, karar almak, insiyatif kullanmak, hemen eyleme geçmek istenilen durumlar içindeyiz. Tek başınalığı, bağımsızlığı sembolize eden yanı ile, bizi yavaşlatan, odağımızdan uzaklaştıran kişi/durum/ilişki/ortaklı konular gerginlik getirebilir.

Genel olarak Koç/Terazi eksenindeki tutulmaların bu sene Ekim ayına dek özellikle iki burcu ve diğer öncü burçlar (Yengeç/Oğlak) yakından ilgilendireceği bir yıl olarak da düşünmeliyiz. Evlilik, ortaklaşa işlerde dengeyi sağlamak, tarafların bağımsızlığını koruması adına ben’ci tutumların minimize edilmesi önemli olacak. Bağlı kalmakla özgür olmak arasındaki ince çizgi, uzlaşmakta sıkıntı, kendi kendime yeterim dürtüsü yoğunsa, “Kiron” iyileştirici yönüne güvenmeyi de denemek gerek. Zira ilişkiler, evlilik, ortaklı konular dönüştürücü etkiler altında. Başkaları ile birlikte büyümek evet, diğer yandan kendi kimliğimizi de koruyarak, idealizm, vizyon eşliğinde öncülük etmek. 14 Ekim, 2023 Terazi burcunda yaşanan Güneş tutulması dönemi gündeme gelen konularla bağlantılı bir boyutu da işin içinde olabilir. Zira Merkür retro etkisi eklendiğinde, eski konulara vurgu yapan ilişki, evlilik, ortaklı konularda uzlaşma zemini aranan durumlarda bir olasılık işin içinde olabilir. Bu derece ateş/Öncü vurgusuna rağmen, tutulma yöneticisi bizi Balık burcuna götürüyor ki, (mars/saturn) hem kendimizin hemde başkalarının duygusal ihtiyaçlarına karşılık vermek, empati yaratabilmek, esnek olabilmek, uyum yeteneği göstermek, duyulara, sezgilere yönelmek adına destekleyici olacaktır. Ayrıca motivasyon, enerji düşüklüğü, bastırılan öfke, karamsarlık stres kaynağı olmamalı. Subjektif, duygularla hareket etmek yerine, tedbirli olmaya iten potansiyeli doğru kullanabilmek önemli olacak. Olası zorunlulukların baskısı, belki dilediğimizce hızlı ilerleyememek konusunda engel teşkil edebilir. Baba, eş, otorite anlamında hayatımızda yer alan erkek figürlerle ilişkilerde problemlere çözüm arama gayreti dikkat çekebilir. Enerjinin belirli hedefe yöneltilmesi, disiplin, konsantre olmak, dağılmamak önemli.

Yeni projeler başlatmak, amaçlar edinmek için gücümüzü ortaya koymak, Mars/Jüpiter eşliğinde adımlarımıza destek bulacağımız etkiler taşıyor. Yeni ve sıra dışı bir şeylere girişme isteği ile dolu olduğumuz bu tutulmayla, aşırı cesur kararların yine de gözden geçirilmesinde fayda var! Beklentilerimizde fazlaca risk almaya, fanatizm noktasına taşımaya olan eğilim, ister istemez (Satürn ile)frene basma ihtiyacı doğurabilir. Çabalarımızı, kendimizden beklentilerimizi kontrollü biçimde ilerletme gereği unutulmamalı. Kendimize aşırı yüklenmek, zorlamak, engellendiğimiz hissi sağlık anlamında da dikkatli olunmasını öğütlüyor. Anın haritasında, ufukta Akrep burcu yükselirken konsantrasyon, mücadele, tutku, maddi ve derin duygusal paylaşımları içine alan güven ihtiyacına vurgu yapıyor. Birtakım değişimler adına mücadele ya da testler, bitişler/başlangıçlar evresi olarak düşünebiliriz. Kuzey düğüm etkisi ise, ileriye, sadece ileriye bakmak, değişiklik yaratmak için yeni olanı almak, kendimize katmak, farklı olana açılmak, genişlemek adına kadersel pozitif etkiler barındırmakta.

Beklediğimiz bilgilere ulaşmak, öğrenme/eğitim/zihinsel faaliyetlerin yoğunlaşması da söz konusu.

Merkür retro etkisi ise, olumsuz anlamda münakaşalara ve fikirsel çatışmalara açık olabileceğimizi bilerek önce düşünelim sonra konuşalım. 25 Nisan’a dek agresif bir iletişim, kolay öfkelenmek, sözlü atışmalar, konuşmalar, sabırsızca ani kararlar almaya itmemeli. Bencilliği, dik kafalı tutumları dizginlemek için kontrol gerekecek. Merkür retro etkisinin avantajı elbette unutulmamalı! Geriye dönüp iç gözlem yapmak, daha önce başlayan belki de yarım kalan işleri, öteledigimiz kararları, niyetleri tekrardan değerlendirmek, planlamak, üzerinde düşünmek fayda getirici olacaktır. Haritalarımızda Koç burcunun bulunduğu yaşam alanında yeni adımlar atma, kontrollü bir insiyatif alma, başlangıçlar yapma evresi ardından, Boga burcunda Jüpiter/Uranüs kavuşum etkisi; çeşitli şansların, fırsatların yanı sıra, özgürleşmek isterken tutunduğumuz alışkanlıkların, güven/istikrar aradığımız maddi konuların içinde olduğu yenilikçi belki de radikal gelişmeler sürprizlere açıklık veriyor. Nisan dışında Mayıs ayı da önemli etkiler barındırıyor. Güneş tutulması dönemi başlayan konuların
temellendiği, acılan yolların derinleştiği, bir toparlanma bölgesi olarak güvenli ilerlemek, istikrara odaklanma şansı 8 Mayıs Boğa burcu yeni ay etkisiyle güçleniyor olacak.

Keyifli bir hafta, huzurlu bayram dileklerimle.

Sevgiler.🙏🌹

Güner YÖNEL/Astrolog
#LibraAstroloji
İletişim:

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 9 Nisan 2024