Ev sahipleri kirayı artık yıllık istiyor!

0

Ev sahipleri kirayı artık yıllık istiyor!

Geçmişte yabancıya yönelik bu talebin artık tüm piyasaya yayıldığını belirten emlakçılar, “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, kirayı tahsil edememekten çekiniyor.

‘Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem’ diyorlar. Bütçesine uygun ev bulamayan vatandaş bu şartı duyunca geri dönüyor” dedi.

Fahiş zam talepleri, evi yüksek fiyatla başkasına kiralamak için yapılan tahliye baskıları hâlâ sürerken, son dönemde kiraların tahsil edilememesi sorunu da artmaya başladı.

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre birçok ev sahibi talebi fırsata çevirip yüksek fiyatlarla kiralama yapsa da sonrasında düzenli ödeme alamamaktan dertli.

İşte bu nedenle çok sayıda mülk sahibi artık yıllık peşin kira istiyor. Geçmiş yıllarda yabancı vatandaşlar için olan bu uygulama artık herkes için geçerli. Ev sahiplerinin bu yolla kira gelirini garanti altına aldığını belirten emlak danışmanları “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, düzenli ödeme alamama riskini görüyor. O nedenle yıllık ödeme almadan evi vermiyor” dedi.

Kaynak :Sputnik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here