‘Diyarbakır Ciğeri’, Tescili Kaptı!

0

‘Diyarbakır Ciğeri’, Tescili Kaptı!

“Diyarbakır ciğeri” ve “Diyarbakır perdeli ciğeri”, Türk Paten Kurumu tarafından tescillendi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanlığı, “Ciğer kimindir” tartışmalarına son noktayı koydu.

Oda, uzun süredir üstünde çalıştığı tescil belgesini 21 metre uzunluğunda kurdukları ocak ve pişirdikleri 1 ton ciğer vesilesiyle Türk Paten Kurumundan aldıkları belgeyi kamuoyuna duyurdu.

Sabah kahvaltıyla birlikte üç öğün tüketilen ‘Diyarbakır ciğeri’ ve ‘Diyarbakır perdeli ciğeri’, Türk Paten Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, uzun süredir çalışmalar yürüttüğü Diyarbakır ciğeri ve perdeli ciğerin tescil belgesini alarak kamuoyuna duyurdu.

Kentte hizmet veren gıda sektörü temsilcilerinin ustaları, Sur ilçesinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü üstünde kurulan 21 metrelik ocakta 1 ton ciğer pişirerek misafirlere ikram etti.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Ciğerin nereye ait olduğuyla ilgili birçok ilimizin tartışmaları var. Evet, ülkenin zenginliği, farklı farklı mutfaklarda yapılabilir ama Türk Paten Kurumunun verdiği belge ile ciğer kebabının Diyarbakır’a ait, Diyarbakır’da ticari olarak büyüdü.

Diyarbakır’da 350 tane ciğer kebabı yapan işletmemiz var. Bizim yaptığımız sadece bu verileri toplayarak başvurmak. Türk Paten Kurumu da zaten ticarileşen ve büyüyen pazarı gördüğü için bunun Diyarbakır’a ait olduğunu tescilledi ve gerçek tadında yemek isteyenlere Diyarbakır’da yiyecekleri bir türü tescillemiş olduk.” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here