İzmir’de engelliler, sanat eserlerine dokunarak ve dinleyerek erişim sağlıyor.

0

İzmir’de engelliler, sanat eserlerine dokunarak ve dinleyerek erişim sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Dokunulabilir Engelsiz Sanatlar Müzesi’ndeki eserler, görme ve işitme engelli ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Müzede, görme ve işitme engelliler için modern sanatlar dönemine ait ünlü ressamların eserlerinin replikaları sergileniyor.

Merkezde, İdol Sanat Evi sanatçıları tarafından çalışılan 44 seramik kabartma tablo ile dünyaca ünlü pek çok sanatçının eseri, dokunulabilir ve sesli betimlemeli olarak yer alıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü FikrimİZ Birimi tarafından üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle hazırlanan on iki adet mimari model de Merkezde sergileniyor.

 

Görme engelli Utku Keskin, “Müzeleri gezmeyi, sanatla ilgilenmeyi severim. Biz görme engelliler için çok güzel bir müze. Bunların devamının gelmesini isteriz” dedi.

Görme engelli Leman Erkan ise, müzenin çok güzel olduğunu ve tabloları çok beğendiğini ifade etti.

Öğrenci Sedanur Keskin de, “Burada olmak gurur verici. Empati kurarak onların yerine geçtik. Biz onlara engel oluyormuşuz. Engel olmamamız gerektiğini öğrendik” şeklinde konuştu.

Örnekköy Farkındalık Merkezi’nde hayata geçirilen İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanatlar Müzesi (İZDEM); bir belediye tarafından Türkiye’de düzenlenmiş ilk ve tek modern sanatlar müzesi niteliği taşıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here