HAYALET SINIFLAR İNCELEME ALTINDA

0

HAYALET SINIFLAR İNCELEME ALTINDA

Özel okullarda hayalet sınıflar bir süredir Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde. Hayalet sınıflar özellikle tam zamanlı kurslara gitmek isteyen öğrenciler nezdinde yani 12. sınıf seviyesinde görülüyor. Öğrenciler okulunda tamamen devamsız olmasına rağmen derslere katılmış gibi gösteriliyor.

Durum özellikle açık öğrenim liselerine geçişin bazı şartlara bağlanıp zorlaştırılması üzerine başladı. Daha önce 12. sınıf seviyesindeki kimi öğrenciler tam zamanlı kurslara gidebilmek için açık öğrenim liselerine geçiş yapıyordu.

İHBARLAR YOĞUNLAŞTI MÜFETTİŞLER DEVREYE GİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlığa giden ihbarlar üzerine inceleme başlattı ve ihbarları doğrulayacak nitelikte tespitler yapıldı. Bunun üzerine 81 ilin valiliklerine talimat gönderilerek yerinde denetim istendi. Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’nca görevlendirilen müfettişler de incelemelerini ve tespitlerini sürdürüyorlar.

Hayalet sınıflara kaydolan öğrencilerin velilerinden yüksek ücretler istendiği de belirtiliyor.

MEB: “ONLINE OLARAK DA PEŞİNİZDEYİZ”

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü yayımladığı genelgede e-yoklama sisteminin varlığını hatırlattı. Genelgede akıllı telefonlara veya bilgisayarlara indirilebilen e-Okul Öğretmen sistemindeki e-yoklamanın valilikler aracılığıyla bakanlık tarafından da titizlikle takip edileceği vurgulandı.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, TÖZOK olarak söz konusu kuruluşları okul olarak kabul etmediklerini belirtti. TÖZOK Başkanı’nın verdiği bilgiye göre, bazı üniversite hazırlık kursları bir kısım özel okulla bu konuda anlaşma yapıyor.

Özel Eğitim Kurumları Kanunu’na göre mevzuata aykırı fiilin işlendiği özel okulların çalışma ruhsatları iptal edilebiliyor. Ayrıca söz konusu özel okulların sahiplerine asgari ücretin 20 katı para cezası da kesilebiliyor.