Çok talep edilen pembe kalp de dahil olmak üzere 31 yeni emoji, gelecek yıl akıllı telefonlara geliyor. 

0

Çok talep edilen pembe kalp de dahil olmak üzere 31 yeni emoji, gelecek yıl akıllı telefonlara geliyor. 

Emojipedia, Emoji 15.0’ın bu Eylül ayında onaylanacağını belirtti.

Yeni semboller arasında pembe, açık mavi ve gri kalplerin yanı sıra geyik, kanat, eşek, kaz, denizanası, zencefil, flüt, bezelye, marakas, WiFi sembolü ve sümbül bulunuyor.

Emojipedia’nın Genel Yayın Yönetmeni Keith Broni, “Gerçek satıcı tasarımları [Apple, Google ve Microsoft gibi] büyük satıcılar tarafından yayınlananlardan farklı olacak ve Emojipedia’nın kendi örnek resimleri de Emoji 15.0 finali yayınlandığında güncellenebilir” dedi.

Ayrıca, “bu yalnızca bir taslak emoji listesidir” ve “her emoji, Eylül 2022’deki nihai onaydan önce değişikliğe tabidir” dedi.

Haber, 17 Temmuz Dünya Emoji Günü’nden sadece birkaç gün önce geldi. Günün şerefine yapılan yeni bir anket, 10 Amerikalıdan yedisinin emoji olmadan mesajların “eksik” olduğuna inandığını gösterdi.

OnePoll tarafından  Duolingo  ve  Slack  adına gerçekleştirilen anket, bireylerin farklı emojileri nasıl algıladıklarını gösterdi.

Ankete katılanlara, belirli ifadelerle en çok hangi anlamı ilişkilendirdikleri soruldu.  Anket 9400 kişiyi sorguladı ve Amerikalıların emoji içermeyen metinleri veya mesajları eksik bulma olasılığının nasıl daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Örneğin, “kanatlı para” (💸) emojisi gösterildiğinde, katılımcılar bunun para kaybı (%28) veya para girişi (%31) anlamına gelip gelmediği şeklinde ikiye ayrıldı.

“Biraz gülen yüz (🙂)”, başkalarının düşündüğü kadar olumlu olmayabilir. Bazıları bunu “mutlu hissetmek” (%38) olarak tanımlarken, birçok kişi bunu “derin bir kızgınlık ve/veya güvensizlik” (%14) göstermek için de kullanıyor.

Z kuşağının yüzde otuz biri ve Y kuşağının yüzde 24’ünün gönderdikleri bir emojinin alıcı tarafından yanlış anlaşıldığını ortaya koyma olasılığı daha yüksek.

Araştırma, kaka emojisinin (💩) patronunuzu göndermemesi için bir sembol listesinde üçüncü sırada yer aldığını gösterdi. Kötü şöhretli patlıcan emojisi (🍆), ifadenin bir iş arkadaşına gönderilmemesi için üçüncü oldu.

Slack’in ürün yönetimi kıdemli direktörü Olivia Grace, çalışmada, “Emojiler, insanların çok çeşitli duyguları verimli bir şekilde ve bazen kelimelerin yapamayacağı şekilde aktarmalarına izin veriyor” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here