Nestle Purina tarafından üretilen kedi- köpek mamasının “ciddi hastalık ve binlerce köpeğin ölümüyle sonuçlandığı” belirtiliyor.

0

Nestle Purina tarafından üretilen kedi- köpek mamasının “ciddi hastalık ve binlerce köpeğin ölümüyle sonuçlandığı” belirtiliyor.

FDA ilk kez ABC News’e şu anki resmi 15 kedi ve köpek sayısından çok daha fazla ölüm olacağını kabul etti.

Sekiz çeşit köpek mamasının iç kanamaya, karaciğer yetmezliğine, kusmaya, ishale, kilo kaybına, nöbetlere, şişkinliğe ve böbrek yetmezliğine neden olduğu vurgulandı.

Tehlike ıslak ve kuru evcil hayvan mamasını içeriyor.

Gıda ve İlaç İdaresi, Nestle Purina PetCare Company’nin 17 tesisinden birinde üretilen Alpo Prime Cuts in Gravy ıslak köpek mamalarının tüm boyut ve çeşitlerini gönüllü olarak geri çektiğini duyurdu.

İlk başta ölümlerin fare zehri olduğundan şüphelenen yetkililer şimdi gıdanın plastik ve gübrede kullanılan bir kimyasal tarafından lekelendiğine inanıyor.

Bilim insanları , geri çağrılan yiyeceklerde mutfak eşyaları için plastik yapımında kullanılan bir bileşik olan melamin buldular.

Melamin Asya’da gübre olarak ve ve evcil hayvan gıdalarında kullanılıyor.

Ancak FDA yetkilileri, peşinde oldukları suçlunun melamin olmayabileceği konusunda uyarıyor.

FDA, Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığına bağlı; gıda, gıda takviyeleri, ilaç, biyolojik medikal ürünler, kan ürünleri, medikal araçlar, radyasyon yayan aletler, veteriner aletleri ve kozmetiklerden sorumlu bürodur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here