19 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

19 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Parçalı Bulutlu 19/26 Derece

Nem; % 61/90

Rüzgar; 28 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı bulutlu, kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bilecik çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Ege Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin yerel olamk üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
Akdeniz Parçalı ve az bulutlu, Isparta çevreleri ile Doğu Akdeniz’in toroslar mevkiisinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeybatı kesimleri parçalı bulutlu, Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ordu’nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Marmara ve Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz’in batısı ile Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, doğusu 3 ila 5; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 2,5 m.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, güneyi 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, güneyi 3,0 m, Görüş: İyi.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, Antalya Körfezi sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here