15 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

15 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Parçalı Bulutlu 19/28 Derece

Nem; % 70/95

Rüzgar; 25 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
Bölgelerimizde Hava
Marmara Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Bilecik çevreleri, öğle saatlerinden sonra Kırklareli ve İstanbul’un Avrupa Yakası hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Ege Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevreleri ile öğle saatlerinden sonra İç ve Güney Ege’nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge geneli ile yarın öğle saatlerinden sonra Çankırı, Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Ankara’nın kuzey, Kayseri’nin güney çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bolu çevreleri ile yarın öğle saatlerinden sonra Sinop hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, Samsun hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Trabzon ve Rize çevreleri ile Giresun’un doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Muş ve Bitlis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzeyi ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Güney Doğu Anadolu Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Karadeniz ve Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan, sabah saatlerinde güneybatıdan batısı kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısı 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Doğu Karadeniz’in batısı 2,5 m, Görüş: Orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinde 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, akşam saatlerinde 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 6; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here