11 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

11 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Sağanak Yağışlı. 20/28 Derece

Nem; % 68/90

Rüzgar; 21 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
Bölgelerimizde Hava
Marmara Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Ege Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir ve Manisa çevrelerinde, bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın (Cumartesi) güney Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Akdeniz Az bulutlu, iç kesimleri ile zamanla batısının parçalı yer yer çok bulutlu,  Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
İç Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile yarın (Cumartesi) Karaman dışında bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın  güneybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kastamonu’nun güneyinde, öğle saatlerinden sonra Sinop dışında bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin bu akşam ve öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatleri ile öğle saatlerinden sonra Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu Parçalı bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Hakkari ve Van’ın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğu, doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydoğu, öğleden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, sabah 3 ila 5, Güney Ege’de doğu ve güneydoğu, zamanla batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi ilk saatlerde 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, ilk saatlerde batısı 7, Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı ilk saatlerde 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here