Eski futbolcular; Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç’ın FETÖ davasında hapis cezası 

0
Eski futbolcular; Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç’ın FETÖ davasında hapis cezası 

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç adına avukatları katıldı.

Duruşmada cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Mütaalada, sanıklardan Bekir İrtegün’ün örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu belirtilerek, sanığın önceki aşamalarda alınan ifadesine yer verildi.

Sanığın çeşitli teşhislerde bulunduğu bilgisine de yer verilen mütalaada, İrtegün’ün Bank Asya’daki hesabında örgüt elebaşının bu bankaya para yatırılması talimatı öncesi ve sonrasına dair bir hareketliliğe rastlanmadığı bildirildi.

Mütalaada, ifadelerinde örgüt hakkında aydınlatıcı ve faydalı bilgiler veren sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiği ifade edildi.

Sanık Uğur Boral’ın, 2002 yılından itibaren örgütün “sohbet” toplantılarına gittiği ve örgüte “burs” ve “himmet” adı altında bağışta bulunarak “FETÖ’ye üye olmak” suçunu işlediği belirtilen mütalaada, ifadelerinde aydınlatıcı bilgiler veren Boral’ın yaptığı teşhislerle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiği bildirildi.

Mütalaada, sanık Ömer Çatgıç’ın ByLock kullandığının tespit edildiği anlatılarak, örgüt faaliyetlerine dair verdiği bilgilerle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması istendi.

Sanıklar İrtegün ve Boral’ın avukatı Fatih Uzun, müvekkillerinin beraatini talep ederek, “Türk futbolunda 5 futbolcu ve 1 menajer kurban seçilerek futbol FETÖ’den temizlendi şeklinde bir algı yaratılmıştır” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıkları “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan önce 7 yıl altışar ay hapisle cezalandırdı.

Yargılama sırasında etkin pişmanlık gösteren sanıkların örgüt hakkında bildiklerini anlattığına kanaat getiren mahkeme heyeti, sanıklara verilen cezanın 1 yıl 6 ay 22’şer gün hapse indirilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanıklarla ilgili verilen hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here