Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planı iptal!

0

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planı iptal!

Bahçeşehir Gölet Parkı Projesi için açılan itiraz davaları kapsamında, Danıştay tarafından imar planlarının kesin olarak iptal edilmesine karar verildi.

İstanbul’da Başakşehir Belediyesi’ne ait olan ‘gölet, spor, turizm ve rekreasyon’ fonksiyonuna sahip Bahçeşehir gölet bölgesindeki yeşil alanı betonlaştıran ticari projenin imar planları, ihale için belediye başkanına yetki verilmesi kararı, ihale ve ruhsatlara karşı 2015 yılından bu yana açılan davalar kapsamında Danıştay tarafından yeni bir karar verildi.

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan Danıştay 6. Dairesi’nin kararında, “İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesince verilen 19 Ekim 2020 tarihli karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından, anılan kararın onanmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 50. maddesi uyarınca, bu onama kararının taraflara tebliğini ve bir örneğinin de belirtilen İdari Dava Dairesine gönderilmesini teminen dosyanın kararı veren ilk derece Mahkemesine gönderilmesine” ifadelerine yer verildi. Dairenin kararında, oy çokluğu ile kesin olmak üzere karar verildiği belirtildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here