FİLMLERİYLE TARANTINO’YU ANLAMAK…

0

FİLMLERİYLE TARANTINO’YU ANLAMAK…

1-REZERVUAR KÖPEKLERİ(RESERVOIR DOGS)
Yapım yılı 1992 olan Rezervuar Köpekleri Quantin Tarantino’nun ilk uzun metraj filmidir. Filmin oyuncu kadrosunda…
Harry Keitel /MR.White/Larry
Tim Roth/MR.Orange/Freddy
Michael Madsen/MR.Blonde/Vic Vega
Chris Penn/Nice Guy Eddie
Steve Buscami/MR.Pink
Lawrance Tierney/Joe Cabot
Randy Brooks/Holdaway
Kirk Baltz/Marvin Nash
Edward Bunker/MR.Blue
Quantin Tarantino/MR.Brown
Bulunmaktadır.

REZERVUAR KÖPEKLERİ’NİN KONUSU
Elmas soygunu yapmaları için işe alınan 6 suçlu birbirlerine yabancılardır. Patronları tarafından renklerden oluşan renklerden oluşan takma isimler verilmiştir.Bu duygusal açıdan birbirlerine yaklaşmalarını ve herhangi bir yakalanma durumunda haklarında
itirafta bulunamamalarını sağlayacaktır. Soygunun başarılı geçeceğinden emindirler; fakat soygun sırasında polislerin aniden ortaya çıkmasıyla aralarından bir kişi vurulur.Aynı zamanda birkaç polis ve sivil öldürülür.

REZERVUAR KÖPEKLERİ BÜTÇESİ VE HASILATI
Rezervuar Köpekleri(Reservoir Dogs) yapım yılı 1992’dir.Quantin Tarantino’nun ilk uzun metrajlı filmidir. Rezervuar Köpekleri filminin finansmanı için yazdığı birkaç senaryoyu satan Quantin Tarantino bu filmi başrol oyuncularından biri olan Harvey Keitel ile finanse etmiştir.
Filmi 1.3 Milyon Dolara mal eden Tarantino Amerika’da 3 Milyon Dolardır.

FİLMİN ADI NEDEN REZERVUAR KÖPEKLERİ…
Kulaktan kulağa dolaşan bir hikayeye göre Tarantino, bir video dükkanında çalışırken gelen müşterilerden birisi ondan 1987 yapımı Louise Malle filmi “Au Revoir Les Enfants”ı ister.Filmin ismini telaffuz edemeyen Tarantino, “Boşver ben ona Reservoir Dogs diyorum.”
demiştir. Fakat gerçekte birisi filmin isminin neden Reservoir Dogs olduğunu sormuş. Cevap olarak “Bir anlamı yok öylesine” diyormuş.

REZERVUAR KÖPEKLERİ FİLMİNİN KARAKTERLERİ
Filmdeki Mr. Pink karakterini Tarantino kendisi için yazmıştır.Fakat daha sonra bu karakteri Tim Roth’a vermiştir. Bu arada Amerika’lı şarkıcı Pink arkadaşları filmdeki Mr. Pink karakterine benzettikleri için Pink ismini takmışlardır.Gerçek ismi Alecia Beth Moore olan Pink’in sahne ismi Rezervuar Köpekleri filminden gelmektedir.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 10 Nisan 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here