14.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı!

0

Adalet Bakanı  atandı!

Gece yarısı yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün istifa ettiği, yerine Bekir Bozdağ’ın atandığı bildirildi.

Bir süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gerginlik yaşadığı bilinen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, görevinden istifa etti.

Yerine, daha önce de AKP hükümetlerinde bu görevi üstlenen Bekir Bozdağ getirildi.

İki bakan arasındaki gerilim, Soylu’nun annesine küfür eden bir kişinin adli kontrol şartıyla bırakılmasıyla geçtiğimiz 20 Ocak’ta başladı.

Soylu, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “45 gündür anam hastanede. Annemle fotoğrafımın altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar? Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder? Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım” tepkisini gösterdi.

Soylu’nun paylaşımından bir gün sonra  Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi’nde düzenlenen ‘5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Gül, burada yaptığı açıklamada “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” diyerek ‘hukuk devleti’ vurgusu yaptı. Hakaret suçlarını da içeren 2 yıla kadar ceza öngörülen suçlarda tutuklama olmadığını söyledi ve ekledi:

“Yargıyı kanunları uyguladığı için suçlamak, eleştirmek insaflıca değildir. Yargı kimsenin sıfatına bakmaz, kanun önünde herkes eşittir. Yüce Meclis kişiye, olaya özgü kanun çıkarmıyor. İster yürütmede, ister yargıda görev üstlenmiş olalım, hepimiz yasa tenfiz memurlarıyız.”

O dönem Abdulhamit Gül’ün bu açıklaması, Süleyman Soylu’ya yanıt olarak yorumlandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here